«Президент Динамо був злий на мене»: Луческу розкрив розмову із Суркісом після своєї відставки

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
709
0 голосів
«Президент Динамо був злий на мене»: Луческу розкрив розмову із Суркісом після своєї відставки
Мірча Луческу та Ігор Суркіс. Фото: Динамо
Колишній головний тренер київського Динамо Мірча Луческу прокоментував свою відставку з посади наставника столичного гранду та розповів про розмову з Ігорем Суркісом.

Учора, 3 листопада, Мірча Луческу заявив, що покидає київське Динамо. Сталося це після мінімальної поразки киян в матчі із Шахтарем.

Румунський фахівець зазначив, що взяв на себе відповідальність за погані результати столичного гранда в останніх поєдинках.

«Я подумав, що настав час піти у відставку, щоб узяти на себе відповідальність за останні результати. 

Я сказав, що для тренера, і особливо з моїм досвідом, є момент, коли він повинен пожертвувати собою, щоб інші могли отримати від цього користь».

Луческу зізнався, що довго думав над своїм рішенням і прийшов до висновку, що в Динамо має буди молодший наставник.

«Було кілька вражень, які на мене вплинули. Так, емоційний стан і все таке. Я довго думав. Я поговорив із президентом і сказав йому, що добре, якщо посаду займе хтось молодший».

Також колишній тренер киян заявив, що Ігорю Суркісу не сподобалося, що румун самостійно прийняв рішення про звільнення.

«У мене залишилося два дні в Україні, щоб розібратися тут. Президент Динамо був злий на мене за те, що я ухвалив це рішення, не порадившись із ним, але в тому-то й річ, що якби я порадився з ним, він би переконав мене залишитися. 

Я пишаюся тим, що не кинув команду(ні, в той важкий період, який створила війна)», — сказав Луческу в інтерв’ю для Рosport.

  • Мірча Луческу тренував київське Динамо з 2020 року.
  • За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни. Всі трофеї в перший сезон на чолі Динамо – 2020/2021.
  • Контракт фахівця зі столичним клубом був розрахований до кінця нинішнього сезону.
  • У поточному сезоні Динамо вилетіло з єврокубків на стадії плей-оф кваліфікації Ліги конференцій, програвши двоматчеву дуель Бешикташу (2:3, 0:1), а з розіграшу Кубка України, програвши в 1/8 фіналу київській Оболоні (0:1).