Луческу залишив посаду головного тренера Динамо: поразка від Шахтаря стала останньою краплею

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2596
0 голосів
Луческу залишив посаду головного тренера Динамо: поразка від Шахтаря стала останньою краплею
Мірча Луческу. Фото: Динамо
Головний наставник київського Динамо Мірча Луческу оголосив, що сьогоднішній матч із донецьким Шахтарем (0:1) був останній на солі столичної команди.

Головний тренер Динамо Мірча Луческу після поразки від Шахтаря (0:1) оголосив, що залишає київський клуб. Румунський фахівець не стримав сліз на прес-конференції і залишив зал під оплески журналістів.

«Сьогодні не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що я 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар'єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, з гравцями Шахтаря.

Дякую усім. Хотілося би завершити по-іншому, але усьому приходить кінець – і футбольній кар'єрі, і любові, і життю. Усьому є початок і кінець», – заявив румунський тренер на післяматчевій прес-конференції.

  • Мірча Луческу очолював Динамо з літа 2020 року. Він вперше в своїй кар'єрі подав у відставку.
  • За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі 78-річний румунський спеціаліст пропрацював 12 років у статусі головного тренера Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Мірча Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • До найближчих матчів Динамо готуватиме Олександр Шовковський.