Динамо програло конкуренцію Шахтарю в боротьбі за відомого футболіста: розкрито деталі

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1767
0 голосів
Динамо програло конкуренцію Шахтарю в боротьбі за відомого футболіста: розкрито деталі
Костянтин Кравченко. Фото: Getty Images
На думку колишнього півзахисника Дніпра Костянтина Кравченка, взимку 2008 року Динамо показало непрофесіоналізм по відношенню до його переходу і саме тому тієї пори він обрав Шахтар.

Колишній півзахисник Шахтаря Костянтин Кравченко у інтерв'ю порталу FanDay.net розповів про перехід до донецького клубу взимку 2008 року. Втім, опинитися він міг і в іншому гранді українського футболу – Динамо.

За словами Кравченка, саме кияни першими почали проявляти інтерес до нього:

«У мене в контракті були прописані відступні – п'ять мільйонів. Агент мій був, на жаль, із країни-агресора. Із Дніпром перепідписували контракт, і прописали ці відступні. Ми вже спілкувалися з київським Динамо. Пішла інформація, що мене змінюють на Руслана Ротаня, мов, він іде в Дніпро, я – в Динамо».

Втім, як вважає півзахисник, тоді столичний клуб не показав якогось серйозного ставлення до нього:

«Агент почав домовлятися із Суркісом про перехід та інші речі. Це було приблизно 10 грудня 2007 року. У Динамо кажуть: «Давай уже завершимо переговори після Нового року, після 16 січня. Сядемо, будемо розмовляти». І агент, і я думаємо - це несерйозно».

У противагу від донецького клубу, який одразу проявив наполегливість:

«Через два дні дзвінок із Шахтаря – «Ми хочемо тебе бачити, платимо відступні, приїжджай підписувати контракт». Я сів у машину, підписав контракт, і питання закрилося. Це було серйозно, це – повага до футболіста, коли в ньому зацікавлені. Зовсім інша розмова, конкретика, впевненість».

Як визнав сам Кравченко, грати він радше бажав у європейських чемпіонатах:

«Взагалі, я хотів у Європу. Подобався чемпіонат Італії. Але варіантів не було. Або Динамо з їхнім несерйозним ставленням, або Шахтар, де все солідно. Вибір був очевидним».

Наостанок півзахисник розставив всі крапки над «і» в контексті образ з боку фанатів Дніпра:

«Вони на мене ображалися, хоча я хотів із Дніпром чогось досягти і виїхати в Європу. Але мене поставили перед фактом у деяких речах. Я не впевнений, що в Дніпрі мені дали б нормально грати».

  • У Дніпрі в період з 2002 по 2008 роки Кравченко зіграв 101 матч в усіх турнірах, протягом яких забив вісім голів.
  • З 2008 по 2012 роки виступав за Шахтар, у якому провів 38 матчів. Відзначився 12 голами.
  • Після виступів за Маріуполь, Карпати, Десну та Спартакс з Юрмали закінчив кар'єру в 2016 році.