«Ребров сказав Степаненку, що на нього не розраховує»: журналіст пояснив відсутність хавбека на матчі проти Мальти

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
757
0 голосів
«Ребров сказав Степаненку, що на нього не розраховує»: журналіст пояснив відсутність хавбека на матчі проти Мальти
Тарас Степаненко. Фото: УАФ
Відомий український футбольний журналіст Віктор Вацко розповів, чому півзахисник Тарас Степаненко не брав участі в останньому матчі відбору до Євро-2024 проти Мальти.

Півзахисник збірної України Тарас Степаненко опинився поза заявкою команди на гру проти мальтійців.

Віктор Вацко заявив, що Сергій Ребров прийняв подібне рішення тому, що не хотів, щоб гравець отримав жовту картку та пропустив надзвичайно важливий матч проти італійців.

«Ситуація зі Степаненком заслуговує на те, щоб її виділити. Сергій Ребров сказав Тарасу, що цього матчу він на нього не розраховує. Степаненко підвис на жовтих картках, і якби одержав жовту з Мальтою, пропускав би фінал групи проти Італії». 

Журналіст відзначив, що Степаненко відзначився благородним вчинком.

«Тому логічність та виваженість цього рішення тренерського штабу не викликає у мене жодних питань.

У свою чергу Тарас запропонував тренерському штабу не вносити його в заявку на матч, а внести гравців, які раніше не потрапляли в заявку, але працювали у тренувальному процесі на рівні з усіма». 

Також Вацко пояснив, як Назарій Русин потрапив у заявку на гру з мальтійцями.

«Таким чином, той самий Назарій Русин вперше потрапляючи у заявку на матч збірної, отримував можливість дебютувати за національну збірну України.

Можливість почесну та важливу для будь-якого футболіста. Якби результат на полі в матчі з Мальтою дозволяв, ймовірно, цю можливість Русин отримав би», Ц сказав журналіст в ефір авторської програми на ютубі. 

  • У групі С відбору Євро-2024 ситуація така: Англія іде першою з 16 очками, Україна друга з 13 балами, у третьої Італії 10 пунктів, а четверта Північна Македонія набрала сім очок. У Мальти нуль балів.
  • Матч Україна – Італія відбудеться в Леверкузені 20 листопада (21:45).
  • Перед цим 17 листопада італійці зіграють з македонцями і, якщо вони переможуть, в матчі з українцями Скуадру Адзурру влаштує і нічия. А команді Реброва, аби вийти на Євро, треба буде тільки перемагати.