«Без Ярмоленка Динамо буде на рівні Полісся та Руху»: Сабо виніс вирок команді Луческу та назвав головного фаворита УПЛ

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
5021
0 голосів
«Без Ярмоленка Динамо буде на рівні Полісся та Руху»: Сабо виніс вирок команді Луческу та назвав головного фаворита УПЛ
Андрій Ярмоленко. Фото: Динамо
Колишній головний тренер Динамо та збірної України Йожеф Сабо ексклюзивно для sport-express.ua висловився про травму Андрія Ярмоленка та його тривалий період реабілітації.

Андрій Ярмоленко зазнав хронічного пошкодження зв'язок. Лідера Динамо було прооперовано і термін його відновлення сягає чотири місяці. Це означає, що 33-річний вінгер збірної України не допоможе Динамо до кінця року, а то й сезону.

Редактор сайту sport-express.ua поспілкувався з нашим експертом Йожефом Сабо про те, наскільки сильно травма Ярмоленка вплине на Динамо, хто його замінить, та чи зможуть кияни позмагатись за чемпіонство в УПЛ.

Йожеф Сабо. Фото: Google

«На жаль, крім Ярмоленка, Динамо не має майстровитих футболістів – до Андрія всім ще дуже далеко»

– Йожефе Йожефовичу, Ярмоленко вибув на чотири місяці. Це серйозна втрата для Динамо?

– Ну що вдієш, значить, будемо грати без нього. Звичайно, шкода та прикро, адже Андрій досвідчений футболіст. Це дуже серйозна втрата для Динамо. Ярмоленко не лише футболіст, а й тренер на футбольному полі, який може підказати молодим футболістам. Деякі тренери можуть і матюком на своїх підопічних поперти, але не Андрій – він, навпаки, заспокоїть.

– Звісно, Ярмоленко – це іменитий футболіст. Але ж він у віці. Невже його вплив на гру все ще важливий для Динамо?

– Динамо з ним і без нього – це дві різні команди. Ярмоленка всі поважають, він завжди підкаже своїм партнерам, як діяти краще. В нього здатність обіграти суперника, якої нема в більшості гравців УПЛ.

– Хто його може замінити за позицією в Динамо?

– Функціонально ніхто. Мені найбільше подобається Караваєв, думаю, він і гратиме замість Ярмоленка. Волошин ще молодий та нестабільний, а Перріса ми мало бачили, він майже не грав – і пішов в оренду в азербайджанський клуб закономірно. Караваєв фізично сильний, швидкісний, може відіграти і ззаду, і попереду.

Але проблема в тому, що Караваєв, Беніто та Перріс – це типові бігунки, та й Кабаєв і навіть Волошин поступатимуться Андрію в дриблінгу. Ніхто з них не зможе обіграти один в один, як Ярмоленко. Таких гравців Динамо просто немає, і в цьому проблема. На жаль, крім Ярмоленка, Динамо не має майстровитих футболістів – до Андрія всім ще дуже далеко.

– Динамо без Ярмоленка у більшості примудрилося програти Поліссю. Дивилися цей матч?

– Дивився і плювався. Ну не можна так грати у футбол! І не важливо, є Ярмоленко чи ні, адже це Динамо.

«Якщо Шахтар гратиме так, як другий тайм із Антверпеном, то конкуренцію в УПЛ їм не зможе зіставити ніхто»

– Динамо без Ярмоленка сильно втратить у шансах у боротьбі за чемпіонство?

– Динамо зараз за втраченими очками лідер чемпіонату, але їх треба ще набрати. На сьогоднішній день усі команди УПЛ однакові. Думаю, без Ярмоленка Динамо буде на рівні Полісся та Руху.

– Кого ви бачите основним фаворитом у боротьбі за чемпіонство?

– Я ставлю на Шахтар. Якщо «гірники» гратимуть так, як другий тайм із Антверпеном, то конкуренцію їм не зможе створити ніхто. Не знаю, що зробив ван Леувен у перерві, чи, можливо, бельгійська команда недооцінила суперника після 2:0, але Шахтар увімкнув супершвидкість та заслужено переміг. Донецька команда приголомшила всіх нас!

Ми з вами говорили, що матч із Антверпеном – це останній шанс для ван Леувена. Тепер можна сказати, що він ним повністю скористався і зараз не варто звільняти голландця, заміни йому немає. До того ж, за підбором гравців, Шахтар є найсильнішою командою в чемпіонаті України. Можливо, ван Леувен підганяв готовність Шахтаря до Ліги чемпіонів, і тепер вони попруть. Подивимося.