«Не знаю, як судді малювали ті лінії»: захисник Металіста 1925 Курило – про два вилучення та гол на «Оболонь-Арені»

Аватар Олександр Петров Олександр Петров
1849
0 голосів
«Не знаю, як судді малювали ті лінії»: захисник Металіста 1925 Курило – про два вилучення та гол на «Оболонь-Арені»
Ігор Курило отримує жовту картку, фото: ФК Оболонь
Скандал на «Оболонь-Арені»: гол, який оспорювали гості, два вилучення та мінімальна перемога господарів. Оборонець Металіста 1925 Ігор Курило розповів сайту sport-express.ua, що насправді відбувалося на полі та як це бачила його команда.

В тому, що один середняк (Оболонь) обіграв іншого (Металіст 1925) з мінімальним рахунком, нема нічого незвичайного. Проте насправді цей матч за скромним рахунком 1:0 таїв багато емоцій. Два вилучення в гостей-харків'ян, які догравали в подвійній меншості з захисником у воротах, а також скандал довкола офсайду та зарахування голу. 

Після матчу та бесіди в роздягальні гравці Металіста 1925 першими почали з’являтися у мікст-зоні, але говорити по матчу практично ніхто не хотів. Воротар Олег Мозіль, якого вилучили на 80-й хвилині швидко пройшов повз журналістів – не зупиняючись. Вадим Червак, який замість нього став у ворота, посилаючись на те, що дуже поспішає, відмовляється від коментарів. 

Єдиним, кого вдалося зупинити на невелике інтерв’ю для сайту sport-express.ua, виявився Ігор Курило. Захисник Металіста 1925 був першим, але не останнім вилученим у цьому матчі.

«Камера була незрозуміло як поставлена»

– Гра вийшла дуже важкою. Проходила вона для нас непросто, а наприкінці взагалі стало дуже важко, – стомлено каже Ігор Курило. – Поле важке, не полите, м’яч не ходив. Через це було багато біготні та боротьби. 

Ігор Курило в матчі з Оболонню, фото: ФК Оболонь

– Що скажеш про гру суперника?

– Оболонь задіяла пресинг. Вони, закидали м’яча нам за спини, і там йшла боротьба. Причому суперник багато виграли підборів. 

– В епізоді з голом суперників ви помилилися під час виконання офсайду?

– Кожен гол – це помилка захисників, однак я був впевнений, що гравець Оболоні перебуває у положенні поза грою. 

«Перша жовта по ділу – друга ні»

– Але ж був перегляд. У перерві ви дивилися той момент? 

– Там не було нічого намальовано. Камера була якось незрозуміло поставлена, здавалося, що ми на лінії були.

– Прокоментуй свою першу і другу жовту картки? 

– Перша – то було по ділу, а друга ні. Суперник, перебуваючи в офсайді, вступає в активну фазу гри – йде у відбір м’яча. В цій ситуації суддя має піднімати прапорець, але він цього чомусь не робить. Тут я його збиваю, і мені слідує друга жовта і вилучення. Дивна ситуація – потрібно дивитися у повторі. Як на мене, там було положення.