«І по 30, і по 50 тисяч дають. Перед цим важко встояти»: у Дніпрі-1 розповіли, як побороти хабарі у суддівстві

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
255
0 голосів
«І по 30, і по 50 тисяч дають. Перед цим важко встояти»: у Дніпрі-1 розповіли, як побороти хабарі у суддівстві
В’ячеслав Фрідман. Фото: Google
Комерційний директор СК Дніпро-1 В’ячеслав Фрідман розповів про суми хабарів, які пропонували суддям в УПЛ, та поділився рецептом, як побороти корупцію в українському футболі.

В’ячеслав Фрідман впевнений, що викоренити хабарництво, а точніше підкупи суддів в українському футболі, можна за рахунок фінансової стимуляції тих таки суддів.

«Потрібно, щоб арбітр ВАР, наприклад, отримував не 16 тисяч, з яких потім треба буде відняти гроші на дорогу та проживання у готелі, а 50-80 тисяч.

Щоб головний арбітр отримував не 40 тисяч, а 120. Навіщо корумпувати цю справу, якщо можна всім скинутися та створити фонд, завдяки якому судді отримуватимуть гідні зарплати та не боятимуться за своє місце».

Також Фрідман озвучив суми хабарів, які пропонували вітчизняним арбітрам.

«З чуток, наприкінці чемпіонату суддям і по 30, і по 50 тисяч дають. Перед цим важко встояти.

Тому арбітри мають отримувати гідну зарплату та боятися, що через хабарі вони у молодому віці назавжди можуть закінчити з футболом», – розповів Фрідман в інтерв’ю «Спорт Експрес».

  • Після п’яти поєдинків СК Дніпро-1, маючи в активі шість очок, посідає 12 сходинку в турнірній таблиці української Прем’єр-ліги.
  • Наступний матч підопічні Юрія Максимова проведуть на виїзді проти луганської Зорі. Поєдинок заплановано на 24 вересня. Початок гри о 15:00.