«Знищила український футбол»: Палкін назвав головного винуватця проблем Шахтаря та інших клубів УПЛ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
634
0 голосів
«Знищила український футбол»: Палкін назвав головного винуватця проблем Шахтаря та інших клубів УПЛ
Сергій Палкін. Фото: Шахтар
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін жорстко розкритикував ФІФА за правило, яке дозволяло легіонерам в односторонньому порядку призупиняти контракт з вітчизняними клубами.

Сергій Палкін в черговий раз не стримував емоцій, коли говорив про правило ФІФА, яке позбавило Шахтаря значної частки прибутку на відхідних трансферах.

Менеджер зазначив, що таким чином ФІФА вбиває вітчизняний футбол і його клуби.

«ФІФА знищила український футбол, зруйнувала наш фундамент і нашу конкурентоспроможність. На початку війни на нашому балансі все ще було 40 мільйонів непогашених платежів за наші підписання. 

Поширеною практикою є оплата частинами. Але раптом ми вже не мали нічого взамін, тому що іноземні зірки могли просто піти від нас, і всі доходи зникли».

Також генеральний директор донеччан заявив, що клуб хоче подати позов проти ФІФА до Європейської комісії. 

Менеджер впевнений, що на ситуації з правилом, яке дозволяє легіонеру, покинути клуб з УПЛ, найбільше наживаються агенти.

«Агенти. Бувають випадки, коли вони пропонують гравцям безкоштовний трансфер з Шахтаря, а самі отримують великі гроші. ФІФА дозволила агентам наживатися на проблемах українського футболу», — сказав в інтерв’ю Bild Палкін.

  • Палкін почав працювати у Шахтарі у 2003 році фінансовим директором, але вже у 2004 обійняв посаду генерального директора клубу.
  • Минулого сезону донецький клуб сезону став чемпіоном України, а вчора стартував у розіграші групового етапу Ліги чемпіонів з поразки від Порту (1:3).