«Мій трансфер у Металіст 1925 міг не відбутися»: Борячук розповів про свій перехід у харківський клуб

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
4030
0 голосів
«Мій трансфер у Металіст 1925 міг не відбутися»: Борячук розповів про свій перехід у харківський клуб
Андрій Борячук. Фото: Металіст 1925
Форвард Андрій Борячук, який на початку вересня перейшов із Шахтаря в Металіст 1925 у статусі вільного агента, забив переможний гол у першому матчі після повернення до харківської команди та дав ексклюзивне інтерв'ю сайту sport-express.ua.

Автор – Андрій КАПЛУН.

Андрій Борячук у першій частині минулого сезону виступав на правах оренди за Металіст 1925 та належав Шахтарю. Взимку донецький клуб вирішив повернути нападника, але футболіст не мав ігрової практики у складі «гірників» та зіграв лише 34 хвилини у двох матчах за півроку.

У серпні Борячук вже готувався підписати повноцінний контракт із Металістом 1925, але раптово харківський клуб втратив свого основного інвестора і міг припинити існування. Ситуація вирішилася швидко і позитивно – нового інвестора було знайдено, Андрій підписав контракт із харків'янами терміном на три роки, і вже у першому матчі після повернення до команди забив переможний гол із пенальті у ворота луганської Зорі у матчі сьомого туру УПЛ (2:1).

Борячук в ексклюзивному інтерв'ю сайту sport-express.ua розповів про свій трансфер у Металіст 1925, який міг зірватися через ситуацію з інвестором, а також висловився про свою травму, матч проти Зорі та завдання харківської команди на поточний сезон. 

«В епізоді з виконанням пенальті взяв на себе відповідальність»

– Андрію, вітаємо вас з переможним голом у першому матчі після повернення в Металіст 1925. Поділіться емоціями від поєдинку із Зорею.

– Матч був непростим. Я пропустив кілька місяців через травму, тому для мене було важливо повернутися на поле, зіграти добре та забити гол. Виграли, приніс перемогу команді – це найголовніше. Вважаю, я зіграв непогано, хоча можна, звісно, ​​краще.

– Вас замінили у середині другого тайму. Ви поки що фізично не готові проводити на полі повний матч?

– Я зіграв 58 хвилин, приніс користь команді. На 100%, напевно, поки що не готовий проводити на полі всі 90 хвилин.

– Вам довірили пробивати пенальті. Ви тепер будете штатним пенальтистом Металіста 1925?

– Поки намагатимуся безпомилково реалізовувати пенальті. Головне, щоб вони взагалі були. Я проявив ініціативу, взяв на себе відповідальність та забив гол. Ми на полі радимося, хто пробиватиме пенальті. У будь-якому випадку, це має бути гравець, який впевнено почувається. Я вважаю, що голи повинні забивати гравці лінії атаки.

– Ви пропустили кілька місяців через травму. Розкажіть про характер пошкодження та його наслідки.

– За пару днів після початку літнього тренувального збору з Шахтарем отримав розрив зв'язки. Наразі вже відновився, наслідки травми не турбують. 

Андрій Борячук. Фото: Металіст 1925

«Сказали, що треба повернутися до Шахтаря, але хотів залишитися в Металісті 1925»

– Шахтар вирішив вас відпустити саме через те, що ви зазнали травми?

– Головний тренер Шахтаря Патрік ван Леувен хотів подивитися на мене, розраховував на мене. Але зараз там є велика конкуренція за місце у складі на позиції нападника. Я хотів отримувати постійну ігрову практику, тому дійшли такого рішення, що Шахтар відпускає мене на повноцінний контракт у Металіст 1925.

– У першій частині минулого сезону ви були основним нападником Металіста 1925, забивали голи, але взимку повернулися до Шахтаря. Чому в донецькому клубі вам не надали шансу проявити себе?

– Я не знаю. Сказали, що треба повернутися до Шахтаря. Але вийшло так, як вийшло. Якби можна було тоді продовжити оренду, я залишився б у Металісті 1925. У харківській команді в мене була постійна ігрова практика, я забивав голи, приносив результат. Я розумів, що у Шахтарі пріоритет буде не на мою користь. 

Андрій Борячук. Фото: Металіст 1925

«Ситуація з інвестором була шоком для всіх у Металісті 1925»

– Наприкінці серпня стало відомо, що Металіст 1925 втратив основного інвестора. Це могло зірвати ваш трансфер до харківського клубу?

– Звісно, я вже готувався переходити до іншого клубу. Було невідомо, що буде далі, це неможливо було передбачити. Тому мій трансфер у Металіст 1925 справді міг не відбутися. Але коли з'явився новий інвестор, то все вгамувалося. Сказали, що все добре, і я вирішив підписати контракт на три роки.

– Як у Металісті 1925 сприйняли новину про те, що колишній інвестор припиняє фінансування клубу?

– Це було шоком для всіх. Все сталося спонтанно. Багато хто засмутився, коли дізнався про цю новину. Звичайно, всі переживали і ставилися до цього з побоюванням. Але в підсумку, на мікроклімат та психологічний стан команди це ніяк не вплинуло. Усі задоволені та працюють далі.

Головне, що все скінчилося добре. Металіст 1925 – гарна команда. Вважаю, що у Харкові має бути футбол. Пам'ятаю, як я грав за Рух проти Металіста 1925 у Харкові – на стадіоні була чудова атмосфера, вболівальники підтримували команду.

– Які завдання стоять перед Металістом 1925 в поточному сезоні?

– Я особисто поки що не чув конкретних завдань. Але, звісно, ​​будемо прагнути потрапити до єврокубків. Працюватимемо над цим. Для початку треба, щоб все повністю налагодилось, і клуб був стабільним – тоді можна буде говорити про конкретні високі завдання.

– А особисто ви які цілі ставите перед собою?

– Точну кількість голів, які треба забити, я для себе не визначаю. Але кожному нападникові хочеться забивати якнайбільше. Треба намагатися виходити на кожну гру з метою забити та принести перемогу команді.