«Це був дуже хороший день для Трубіна»: тренер Бенфіки оцінив дебют українського воротаря

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1193
0 голосів
«Це був дуже хороший день для Трубіна»: тренер Бенфіки оцінив дебют українського воротаря
Рогер Шмідт. Фото: Google
Головний тренер лісабонської Бенфіки Рогер Шмідт прокоментував підсумок поєдинку 5-го туру чемпіонату Португалії проти Візели (2:1), окремо зупинившись на дебюті українського голкіпера своєї команди Анатолія Трубіна.

Рогер Шмідт прокоментував довгоочікуваний дебют Анатолія Трубіна у светрі Бенфіки. Спершу наставник пояснив, чого він так довго тягнув з рішенням випустити українця у стартовому складі «орлів». 

«Він дуже хороший воротар, у нього великий потенціал, і ми впевнені в ньому, але коли гравець приїжджає наприкінці (передсезонного збору - прим. «СЕ»), завжди важко вирішити, коли дати йому грати.

Ми дали йому декілька тижнів, щоб звикнути до партнерів по команді, набути впевненості та набрати форму».

І лише після того, як Трубін пройшов обкатку, Шмідт нарешті дав йому шанс проявити себе, яким Анатолій скористався сповна.

«Зараз був саме час поставити на гру Трубіна. У нього було не так багато роботи, але він дуже добре володів м’ячем. 

Йому було дуже важливо зіграти, адже коли ти граєш, то стаєш частиною команди. Це був дуже хороший день для Трубіна, ми щасливі», - сказав Шмідт на післяматчевій пресконференції.

  • В поєдинку проти Візели в активі Трубіна один сейв. Точність пасів Анатолія склала 92%.
  • Наступний матч Бенфіка проведе вдома у Лізі чемпіонів против РБ Зальцбург (Австрія). Гра відбудеться 20 вересня. Початок матчу о 22:00.
  • У чемпіонаті Португалії підопічні Рогера Шмітда йдуть другими після п'яти поєдинків маючи 12 очок в активі. Відставання від Порту складає одне очко.
  • Бенфіка заплатила Шахтарю за Трубіна десять мільйонів євро (плюс один млн євро бонусу), залишивши за собою також 40% від наступного трансферу голкіпера.
  • Контракт Трубіна з Бенфікою чинний до 30 червня 2028 року. Transfermarkt оцінює українця у 22 мільйони євро.