«У Реалі зарплата була більша»: ексвінгер Динамо порівняв умови у Києві та королівському клубі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
646
0 голосів
«У Реалі зарплата була більша»: ексвінгер Динамо порівняв умови у Києві та королівському клубі
Періца Огнєнович. Фото: Google
Колишній півзахисник Динамо, серб Періца Огнєнович, трансфер якого сміливо можно вважати одним з найгірших за час незалежності України, пригадав перебування в Києві.

Періца Огнєнович детально розказав, чому він так і не зумів закріпитися в основі київського Динамо, знайшовши окрім об’єктивних причин ще й винуватця.

«Я прийшов у Динамо після великої паузи, пов'язаної із серйозною травмою. У Києві вже було сформовано команду, багато атакуючих гравців і я не мав особливих шансів заграти. 

Я був правим вінгером, а Михайличенко (Олексій Михайличенко,  головний тренер Динамо (2002-2004), – прим. «СЕ») чомусь ставив мене в центрі поля. Кілька разів ми розмовляли, але це був його вибір, деталі він не пояснював».

Також Огнєнович порівняв умови в столиці України та Іспанії, де грав за тамтешній Реал.

«Ми дуже довго проводили час на базі у Кончі-Заспі. У Реалі було дві години тренування, і можеш їхати додому, а Динамо з 9-ї ранку до 9-ї вечора знаходилось в Кончі-Заспі.

У Реалі зарплата була більша, але суму говорити я не буду, це некоректно», – розповів Огнєнович в інтерв’ю «Спорт Експрес».

  • У столиці України Огнєнович провів всього два офіційні поєдинки за головну команду Динамо. 
  • За дубль біло-синіх серб зіграв 21 поєдинок: дев’ять голів.
  • Під час професійної кар’єри гравця Періца встиг пограти, окрім київського Динамо, за сербські Младость, Црвену Звезду та Ягодіну, іспанський Реал, німецький Кайзерслаутерн, китайський Далянь Шиде, французький Анже, малайзійський Селангор, грецькі Ерготеліс та Каллітею. 
  • За час тренерської кар'єри 46-річний спеціаліст встиг потренувати, окрім харківського Металіста, також боснійську Звєзду-09 та збірні Сербії U-17 та  U-18.