Коломойський втрачає активи: джерело розкрило нинішні статки ексвласника Дніпра

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1733
0 голосів
Коломойський втрачає активи: джерело розкрило нинішні статки ексвласника Дніпра
Ігор Коломойський. Фото: РБК-Україна
За час повномасштабного вторгнення рф на територію України, статки олігарха Ігоря Коломойського, якого пов’язують з фінансуванням СК Дніпро-1, зменшилися з 2 млрд до 835 млн доларів.

Повномасштабна війна неабияк вдарила по активах олігарха Ігоря Коломойського, який раніше був власником ФК Дніпро, а нині є неофіційним власником СК Дніпро-1.

Як повідомив портал Forbes, удар по статках олігарха нанесла втрата контролю над держпідприємствами «Укрнафта» та «Укртатнафта», прибутки від яких джерело оцінює в 4.2 млрд та 42 млн гривень відповідно.

Також чималі збитки завдали удари російськими терористичними військами по Кременчуцькому нафтопереробному заводі, який до початку повномасштабного вторгнення виробляв третину пального, яке продавалося українському споживачу.

Впали також статки Коломойського і у медіасфері. Якщо у листопаді 2021 року Forbes оцінював «Групу 1+1» в 140 млн доларів, то станом на вересень 2023 року ця цифра впала майже вдвічі – до 69 млн доларів.

Сумарно ж поточні активи олігарха Forbes оцінює у 835 млн доларів. Це на 15 млн менше, ніж минулої осені та більш ніж на мільярд «зелених» менше, ніж у листопаді 2021 року.