УПЛ і ПФЛ запропонували провести міні-турнір за місце в еліті: у Металісті 1925 розповіли подробиці

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3586
1 голос
УПЛ і ПФЛ запропонували провести міні-турнір за місце в еліті: у Металісті 1925 розповіли подробиці
Логотип УПЛ. Фото: Google
У Металісті 1925 заявили, що клуб отримав листи від УПЛ та ПФЛ, де йдеться про те, що місце Дніпра-1 в УПЛ можуть розіграти Минай, Лівий Берег, Епіцентр та харківський клуб.

16 липня стало відомо, що клуби УПЛ проголосували за виключення Дніпра-1 з наступного розіграшу турніру. Проте відзначимо, що це рішення ще має затвердити Українська асоціація футболу.

Якщо відповідну постанову ухвалять, то виникне питання, який клуб замінить команду Юрія Максимова у вищому дивізіоні.

У Металісті 1925 заявили, що клуб отримав листи від УПЛ та ПФЛ, де йдеться, що футбольні функціонери України дійшли згоди, що буде справедливо, якщо за право замінити дніпрян в прийдешньому сезоні поборються такі клуби: Металіст 1925, Минай, Лівий Берег та Епіцентр.

Генеральний директор харків'ян Андрій Недєлін розповів клубній пресслужбі, що команда вже надала позитивну відповідь:

«Якщо дійсно місце Дніпра-1 в УПЛ стане вакантним, на нашу думку, буде справедливо, якщо саме ці чотири команди його розіграють. Проте у всіх сторін, на жаль, залишається обмаль часу щодо усіх складових: підготовки команд до цього турніру, його організації, старту нового сезону.

Тому всі зацікавлені сторони мають проявити свої найкращі якості й не затягувати з відповідями, як ми вже, на жаль, це спостерігаємо. Щоб всі деталі були як можна швидше узгоджені та команди могли зосередитися на спортивній складовій, а не кабінетній. Та на футбольному полі розіграти місце в УПЛ».

  • Нагадаємо, що Металіст 1925 і Минай за підсумками минулого сезону вилетіли до Першої ліги.
  • Лівий Берег та Епіцентр брали участь в стикових матчах за право грати в УПЛ, однак поступилися Оболоні та Вересу відповідно.