Чи може стоматолог зірвати трансфер футболіста? Спортивний лікар провів цікаве дослідження

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
81
2 голоси
Чи може стоматолог зірвати трансфер футболіста? Спортивний лікар провів цікаве дослідження
Колаж: телеграм-канал Hospital Pass
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів, чи може стоматолог зірвати трансфер футболіста. Фахівець пояснив, чому стан зубів впливає на рівень виступів гравців на полі.

Дмитро Бабелюк розділив проблеми, які може зафіксувати стоматолог на дві категорії:

  • здоровʼя зубів
  • стан прикусу. 

Фахівець зауважив, що зубний біль має суттєвий вплив на гру футболіста, адже лікарі не завжди можуть його заглушити.

«Великий футбол – це в першу чергу про час і гроші, а уявіть коли ключовий гравець напередодні важливого фіналу потерпає від карієсу, жаливого болю, не спить, а лікарі не можуть цей біль заглушити. 

Завдання медичного огляду є попередити будь-які фактори, які можуть нести вплив на перформанс гравця і фінальний результат команди, тому видалення вісьмірок, лікування потенційних проблем зубів, регулярні професійні чистки – це обовʼязкові процедури напередодні сезону чи перед трансфером». 

Бабелюк заявив, що проблеми з прикусом можуть негативно впливати на деякі групи мʼязів.

«Інша проблема – це прикус. На сьогодні існує достатньо доказів про важливість темпоро-мандібулярного суглобу, який у випадку неправильного прикусу може викликати збільшений тонус жувального мʼязу, що у свою чергу несе вплив на весь мʼязовий ланцюг. 

Підвищений тонус жувального мʼязу може провокувати таке ж напруження у мʼязах голови та шиї, що передається на спину і потім на мʼязи задньої поверхні стегна та литки». 

Спортивний лікар сказав, що бували випадки, коли проблеми з травмами футболісту вдавалося вирішити за допомогою брекетів.

«Таким чином часто травматичним гравцям вдавалося вирішити свої проблеми з мʼязовими травмами банальним лікуванням прикусу, носінням брекетів чи постановкою вінірів. 

Саме тому здоровʼя зубів і стан прикусу має чіткий звʼязок з виступами на полі та результатами клубу у майбутньому, тому стоматолог є дуже важливим етапом напередодні ключового трансферу», – написав Бабелюк в телеграм-каналі Hospital Pass.

  • Раніше ми писали, що Бабелюк розкритикував той факт, що німецька торговельна марка «Траумель» стала офіційним партнером Шахтаря.