Лунін увійшов в антирейтинг Євро-2024: компанію українцю склали Мбаппе і Роналду

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
493
1 голос
Лунін увійшов в антирейтинг Євро-2024: компанію українцю склали Мбаппе і Роналду
Андрій Лунін. Фото: Google
Воротар національної збірної України Андрій Лунін потрапив до десятки найбільших розчарувань чемпіонату Європи 2024 року. Українець опинився у компанії з Кріштіану Роналду та Кіліаном Мбаппе.

Ще до завершення Євро-2024 наші британські колеги з порталу GiveMeSport склали та оприлюднили рейтинг гравців, які найбільше розчарували на ЧЄ.

Очолив його суперзірковий нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду, який дійшов разом з командою своєї батьківщини лише до 1/4 фіналу і не забив жодного голу. 

Друге місце у форварда національної збірної Франції Кіліана Мбаппе, а третій щабель зайняв бельгієць Ромелу Лукаку.

Знайшлося місце в десятці й воротарю збірної України Андрію Луніну, який на Євро-2024 зіграв лише одну гру (проти Румунії (0:3).

«Україна фінішувала з чотирма очками, але опинилася на останньому місці через різницю забитих і пропущених м'ячів після розгромної поразки від Румунії (0:3) в перший день турніру.

Головним винуватцем цієї поразки був Андрій Лунін. Воротар Реала припустився помилок, які призвели до пропущених м'ячів і, зрештою, коштували його команді місця в 1/8 фіналу», – йдеться в матеріалі Give Me Sport.

Топ-10 найбільших розчарувань Євро-2024 за версією Give Me Sport

  1. Кріштіану Роналду
  2. Кіліан Мбаппе
  3. Ромелу Лукаку
  4. Антуан Грізманн
  5. Мануель Нойєр
  6. Жоржиньо
  7. Александар Мітрович
  8. Андрій Лунін
  9. Трент Александер-Арнольд
  10. Йошко Гвардіол