Німеччина і Данія визначили другого чвертьфіналіста Євро: як зіграли господарі турніру і півфіналіст ЧЄ-2020

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
893
0 голосів
Німеччина і Данія визначили другого чвертьфіналіста Євро: як зіграли господарі турніру і півфіналіст ЧЄ-2020
Гроза в Дортмунді. Фото: твіттер
Домашній стадіон дортмундської Боруссії став свідком другого поєдинку 1/8 фіналу чемпіонату Європи, в якому Бундестім зустрілася зі збірною Данії.

Німці, які напевне знали результат першого матчу 1/8 фіналу, в якому Італія поступилася Швейцарії, з перших хвилин зустрічі показали свою рішучість у справі уникнення ще однієї сенсації.

Господарі відзначилися вже на третій хвилині матчу, але гол Шлоттербека було скасовано після підказки VAR. Данці витримали стартовий штурм суперника і потроху почали виходити в контратаки. Одну з них зіпсував Рюдігер, який у підкаті не дав відзначитися Еріксену.

Наприкінці першого тайму рефері довелося перервати гру через сильну зливу. Пауза тривала близько 25 хвилин.

На початку другої половини зустрічі відзначилися данці. Проте знову втрутився відеоасистент арбітра. Пройшла якась хвилина, як та сама система підказала Майклу Оліверу призначити пенальті у ворота Шмайхеля, помітивши гру рукою. Гаверц з позначки не схибив – 1:0.

На 68-й хвилині Мусіала подвоїв перевагу господарів, реалізувавши вихід сам на сам. Для 21-річного форварда цей гол став третім на турнірі, що дозволило йому зрівнятися у снайперських перегонах з грузином Мікаутадзе. 

Як не намагалися півфіналісти минулого Євро відіграти бодай один гол, їм це не вдалося. Більш того, німці були набагато ближче до того, щоб забити ще.

Відео голів можна подивитися тут

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу

Німеччина – Данія – 2:0

Голи: Гаверц, 53 (з пенальті), Мусіала, 68.

29 червня. Дортмунд. «Сігнал Ідуна Парк». 62 000.

  • Бундестім після восьмирічної паузи знову зіграє у чвертьфіналі чемпіонату Європи.
  • Першим чвертьфіналістом Євро-2024 стала збірна Швейцарії, яка впевнено перемогла команду Італії. Чинний чемпіон Європи вилетів у 1/8 фіналу вже втретє поспіль.
  • У наступному раунді плей-оф Німеччина зіграє з переможцем пари Іспанія – Грузія. На швейцарців чекає зустріч з англійцями або словаками.