Роналду встановив рекорд, зігравши на шостому Євро поспіль: чим закінчилося протистояння Португалії та Чехії

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
420
0 голосів
Роналду встановив рекорд, зігравши на шостому Євро поспіль: чим закінчилося протистояння Португалії та Чехії
Кріштіану Роналду. Фото: УЄФА
У заключному поєдинку першого туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Португалії зустрілася з командою Чехії. Капітан піренейців Кріштіану Роналду зіграв на шостому Євро поспіль.

Збірна Португалії стартувала на Євро-2024 останньою з фаворитів. Її капітан Кріштіану Роналду вшосте поспіль взяв участь у фінальній частині континентальної першості, чим встановив абсолютний рекорд.

Підопічні Роберто Мартінеса з перших хвилин закрили чехів на їх половині поля. Більше за інших засмутити Станека намагався новоспечений рекордсмен. Проте до перерви рахунок залишився незмінним.

У другому таймі чи не єдина атака чехів дозволила їм відкрити рахунок. Удар Провода з-за меж карної зони виявився невідпорним для Кошти – 0:1. 

Невдовзі португальці відігралися. Після скидки Мендеша воротар вибив м'яч на Гранаца, від коліна якого сфера влетіла у ворота – 1:1. На 87-й хвилині Жота забив другий гол, але VAR визначив, що Роналду, який завдавав удару перед тим, знаходився в офсайді.

Тим не менш, в компенсований час Нету і Консейсао, які щойно вийшли на заміну, організували переможне взяття воріт – 2:1.

Португалія – Чехія – 2:1

Голи: Гранац, 69 (автогол), Консейсао, 90+2 – Провод, 62.

18 червня. Лейпциг. «Ред Булл Арена».