Швейцарія перемогла Угорщину на Євро-2024: турнірна таблиця групи А

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1221
2 голоси
Швейцарія перемогла Угорщину на Євро-2024: турнірна таблиця групи А
Гравці збірної Швейцарії. Фото: УЄФА
Сьогодні, 15 червня, у матчі першого туру групового етапу чемпіонату Європи 2024-го року у групі А зустрічалися національні збірні Угорщини та Швейцарії – 1:3.
  • Угорщина та Швейцарія раніше грали між собою дев'ять разів у рамках кваліфікацій і основного раунду чемпіонату світу та відбору до чемпіонату Європи. 
  • Швейцарці здобули чотири перемоги і двічі програли.
  • Востаннє суперники грали в жовтні 2017 року. Тоді Швейцарія в Базелі на «Санкт-Якобс-Парку» з рахунком 5:2 перемогла у кваліфікації до ЧС-2018.

Швейцарці вийшли вперед вже на 13-й хвилині зістрічі. Ебішер тонко зіграв до центру штрафного, після чого Дуа пробив повз Гулачі.

У кінці першого тайму угорці пропустили вдруге. Ебішер зупинив м'яч перед штрафним, після передачі з правого флангу від Фройлера, після чого на виконання поклав у правий кут.

▶️ Відео голів матчу Угорщина – Швейцарія дивіться за ПОСИЛАННЯМ

У другій частині поєдинку угорці більше контролювали м’яч і на 67-й хвилині зуміли відіграти один гол. Результативний удар на рахунку Варги. Але останнє слово сьогодні було за збірною Швейцарії, яка зусиллями Емболо на 90+3 хвилині забила третій гол у ворота суперника.

Фінальний свисток зафіксував перемогу швейцарців над угорцями з рахунком 3:1.

Євро-2024, група А, перший тур

Угорщина – Швейцарія – 1:3

Голи: Варга, 66 – Дуа, 13, Ебішер, 45, Емболо, 90+3

Таблиця групи А