«Футбол – така гра, що здатна дивувати»: колишні українські тренери та гравці – про збірні, що провалять Євро-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
740
1 голос
«Футбол – така гра, що здатна дивувати»: колишні українські тренери та гравці – про збірні, що провалять Євро-2024
Павлов, Михайлик, Сабо та Федецький. Колаж: «‎УФ»
Колишні головні тренери збірної України Йожеф Сабо та Микола Павлов, а також екс-гравці національної команди Тарас Михалик і Артем Федецький розповіли, хто провалиться на Євро-2024.

Колишні головні тренери збірної України Йожеф Сабо та Микола Павлов дали «УФ» прогноз щодо збірних, які провалять Євро-2024:

Сабо: «Португалія. Чому? Бо їх лідер Кріштіану вже не той Роналду. Поїхав з Європи, грає у чемпіонаті Саудівської Аравії, де рівень зовсім інший. Там купу зірок шейхи накупили, але...»

Павлов: «На рахунок цього взагалі якось і не думав… Свого часу багатьом подобалась збірна Нідерландів. Особливо в кінці 70-х років минулого століття, коли вони демонстрували «тотальний футбол» (ЧС-1974 року). В ті часи я ще юнаком був. І от після того мене голландці розчаровують».

Також свій прогноз щодо потенційний розчарувань серед збірних на турнірі дали екс-гравці національної команди Тарас Михалик і Артем Федецький:

Михалик: «Будь-яка велика збірна може дати осічку. Груповий етап складається всього з трьох матчів: першу гру програли, другу внічию і все фактично. Хто буде довго розгойдуватися, ризикує швидко поїхати додому».

Федецький: «Будь-яка збірна може провалити турнір. До початку Євро всі провідні футбольні збірні виглядають дуже потужно. Футбол – така гра, що здатна дивувати. Ті ж німці, хоч і господарі турніру, але далеко не факт, що зачепляться за медалі. На них буде додатковий тиск. Публіка у Німеччині дуже вимоглива».

Зазначимо, що Німеччина розтрощила Шотландію (5:1) у першому матчі турніру.

  • Євро-2024 відбудеться у Німеччині з 14 червня по 14 липня.
  • Збірна України зіграє у групі Е із Бельгією, Румунією та Словаччиною.