Миколенко травмував гомілкостоп: спортивний лікар розповів про термін відновлення гравця збірної України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1346
0 голосів
Миколенко травмував гомілкостоп: спортивний лікар розповів про термін відновлення гравця збірної України
Віталій Миколенко. Фото: Google
Лівий захисник національної збірної України Віталій Миколенко зазнав травми у товариському матчі проти Молдови, після чого покинув футбольне поле.

Збірна Україна здобула розгромну перемогу (4:0) над національною командою Молдови в останньому товариському поєдинку перед Євро-2024.

У середині тайму Віталій Миколенко зазнав пошкодження у боротьбі з Артуром Крачуном, а за хвилину залишив футбольне поле у сльозах.

Оперативно оцінив травму українця телеграм-канал «Hospital Pass». На думку спортивного лікаря Дмитра Бабелюка, гравець Евертона має шанси зіграти на турнірі:

«Одразу слід сказати основне – мова йде про нову травму. Ушкодження гомілкостопу в Евертоні було на лівій нозі. Ушкодилася внутрішня група звʼязок, а також потенційно міжкістковий синдесмоз. Я б не став ховати шанси Віталія зіграти на турнірі. Є надія, що він пропустить перші два матчі, якщо буде діагностовано забій чи розтяг.

Проте, якщо ж травма таки підтвердиться і внутрішня звʼязка розірвалася, тоді Євро виключене. Мінімальні терміни відновлення від такої травми становлять від трьох до п'яти тижнів. Слід очікувати перших даних обстеження і реакції самого суглоба на травму».

ВІДЕО ТРАВМИ МОЖЕТЕ ПЕРЕГЛЯНУТИ У НАШОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ

Зі стадіону Віталій був відразу доставлений до лікарні, де йому мали зробити попереднє обстеження. 

Нагадаємо, що гравець отримав травму у поєдинку проти Ліверпуля навесні, через яку пропустив кінцівку нинішнього сезону.

  • Українець цього сезону провів 34 гри у всіх турнірах, забивши два голи.
  • Контракт Віталія Миколенка з Евертоном розрахований до 30 червня 2026 року.
  • Євро-2024 відбудеться у Німеччині з 14 червня по 14 липня.
  • Збірна України зіграє у групі Е із Бельгією, Румунією та Словаччиною.