«Малиновський стрибнув вище голови»: український тренер не вірив, що Руслан заграє у топ-чемпіонатах

Аватар Юрій Фесун Юрій Фесун
1301
0 голосів
«Малиновський стрибнув вище голови»: український тренер не вірив, що Руслан заграє у топ-чемпіонатах
Руслан Малиновський. Фото: Дженоа
Український тренер Олег Федорчук зробив зізнання, що не вірив у перспективи Руслана Малиновського у великому футболі. Він вважає, що Руслан досягнув успіху завдяки сильному характеру.

Футбольний тренер та експерт Олег Федорчук, який напередодні дав інтерв’ю сайту «Спорт-Експрес» згадав, як 16-річний Руслан Малиновський приїжджав до нього на перегляд та зізнався, що не надто вірив у його майбутнє. 

«Я пам’ятаю Руслана, коли він приїжджав до мене на перегляд в 16 років. Малиновський, як кажуть в народі, стрибнув вище голови. Якби мені сказали, що він гратиме у провідних клубах, я би не повірив».

Проте Федорчук відзначив, що Руслан був дуже наполегливим.

«Він потрапив в великий футбол завдяки житомирському характеру. Житомир виховав чимало футболістів: Зінченко, Сікан, Вернидуб — і всі були з характером. Найкращими футболістами стають ті, хто має сильний характер».

Також фахівець зробив припущення, чи міг би Руслан допомогти збірній України в матчах відбору до Євро-2024.

«Ні, він був основним гравцем збірної не тривалий період. Малиновський дуже залежний від своєї фізичної форми. Йому складно підтримувати ігровий тонус. Руслану потрібно заспокоїтись і сфокусуватись на грі в клубі. В збірній України Малиновський сидів би на лаві запасних, тому для нього краще залишитись в клубі».