УАФ отримає у 2024 році понад мільярд гривень: хто вкладе найбільше грошей в український футбол

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
354
0 голосів
УАФ отримає у 2024 році понад мільярд гривень: хто вкладе найбільше грошей в український футбол
УАФ. Фото: Google
Українська асоціація футболу у нинішньому році отримає понад один мільярд гривень. Майже 90 відсотків суми в український футбол інвестує УЄФА.

Фінансові надходження Української Асоціації футболу на 2024 рік загалом складатимуть понад один мільярд гривень.

Серед найбільших надходжень будуть виплати від УЄФА з урахуванням потрапляння національної збірної України до фінальної частини Євро-2024 – це близько 900 мільйонів гривень.

При цьому, за наявними даними, надходження від Мінмолодьспорту складуть понад 71 мільйон гривень.

І лише на третій позиції надходження від ФІФА – близько 70 мільйонів гривень, повідомляє Sport UA.

Нагадаємо, що виконком Української Асоціації футболу ухвалив рішення щодо збільшення щомісячних виплат на розвиток футболу на обласному рівні та про виплату бонусів для олімпійської та національної збірних.

Раніше повідомлялося, що віцепрезидент УАФ Олександр Шевченко погрожував Сагайдак через розподіл коштів за вихід на Євро.

  • 25 січня колишнього тренера збірної України за підсумками звітно-виборчого Конгресу було обрано президентом Української асоціації футболу.
  • Андрій Шевченко став шостим президентом УАФ (раніше ФФУ) в історії. Раніше цей пост обіймали Віктор Банніков, Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс, Анатолій Коньков та Андрій Павелко.
  • Нещодавно в УАФ прийняли рішення відкликати місце України у виконавчому комітеті УЄФА та таким чином позбавити Павелка членства у Виконкомі Союзу.