«Вони грають у великих клубах»: колишній легіонер Шахтаря зробив прогноз на групу збірної України на Євро-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
256
0 голосів
«Вони грають у великих клубах»: колишній легіонер Шахтаря зробив прогноз на групу збірної України на Євро-2024
Разван Рац. Фото: Google
Колишній гравець донецького Шахтаря Разван Рац поділився очікуваннями від групи чемпіонату Європи 2024 року, де гратимуть збірні України, Румунії, Бельгії та Словаччини.

Збірна України потрапила до групи Е, де окрім підопічних Сергія Реброва будуть Бельгія, Румунія та Словаччина. Колишній гравець донецького Шахтаря Разван Рац поділився очікування щодо квартету:

«В Україні є гравці, які грають у великих командах. Вони вийшли через плей-оф, а ми з першого місця. Але це може ввести в оману. Якщо взяти цінність гравців окремо, де вони грають, за які команди – ви розумієте, що перед нами надзвичайно сильна національна команда, яка повинна була обійти Італію та вийти на Євро без плей-оф.

Україна – дуже-дуже хороша команда. Не кажучи вже про Бельгію, там є кілька сильних хлопців. У Словаччини також є дуже хороші гравці. Теоретично Бельгія та Україна повинні вийти з групи, але шанси у Румунії є, тому що всі команди починають з нуля», – розповів Рац в інтерв'ю порталу Sport.ro.

Зазначимо, що національна команда України до кінця 2024 року проведе 12 поєдинків: три товариські гри, три матчі групового етапу Євро-2024 та шість зустрічей у рамках Ліги націй.

  • Євро-2024 пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.
  • Найвищим досягненням національної команди на чемпіонаті Європи є вихід до чвертьфіналу у 2020 році, де команда Андрія Шевченка із рахунком 0:4 поступилася англійцям.
  • Румунський захисник виступав у Шахтарі з 2003-го по 2013 роки: 300 матчів, 10 голів, 36 результативних передач.
  • За цей час, окрім Кубку УЄФА він виграв сім чемпіонатів України, п'ять Кубків та чотири Суперкубки країни.