Чи допоможе Боруссія Дортмунд Десні в реконструкції стадіону: президент чернігівського клубу зробив офіційну заяву

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1267
1 голос
Чи допоможе Боруссія Дортмунд Десні в реконструкції стадіону: президент чернігівського клубу зробив офіційну заяву
Стадіон імені Юрія Гагаріна. Фото: Google
Президент Десни Володимир Левін прокоментував інформацію про те, що дортмундська Боруссія готова допомогти в реконструкції стадіону у Чернігові.

Під час облоги Чернігова у березні 2022-го російськими військами стадіон в місті зазнав значних пошкоджень внаслідок авіабомбардування та обстрілу російською артилерією приватного житлового сектору поблизу арени.

14 квітня 2022 року тодішній міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що Німеччина та Боруссія Дортмунд, гравцем якої був вихованець чернігівської школи Андрій Ярмоленко, готові допомогти відновити зруйновану арену.

Президент Десни Володимир Левін ексклюзивно для Sport-express.ua прокоментував інформацію про те, що німці допоможуть в реконструкції стадіону.

«Про це написав колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Я, так само, як і ви, прочитав про це в пресі. Боруссія з нами з цього приводу взагалі не контактувала. Якщо вони розмовляли з Ткаченком, значить, він не зміг налагодити комунікацію між Десною і Боруссією (Дортмунд)».

Нагадаємо, Десна у зірваному через повномасштабне вторгнення сезоні УПЛ 2021/22 посіла сьоме місце. В наступній кампанії клуб знявся з розіграшу чемпіонату України.

Зазначимо, що за чернігівською командою, як і за Маріуполем, заброньоване місце в УПЛ.