«Сталося найгірше»: спортивний лікар має невтішні прогнози щодо травми лідера Полісся

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
168
0 голосів
«Сталося найгірше»: спортивний лікар має невтішні прогнози щодо травми лідера Полісся
Бені Макуана. Фото: Полісся
Бені Макуана зазнав важкої травми у грі проти Руха, через що йому знадобиться операція. Спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував пошкодження вінгера Полісся.

Травма вінгера Полісся Бені Макуана, яку він отримав у гостьовому поєдинку проти Руха (1:1) у 18-му турі УПЛ, виявилася дуже серйозною.

Футболіст житомирського клубу повідомив, що йому доведеться зробити операцію.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк вважає, що операційне втручання може означати лише одне – сталося найгірше при такій травмі:

«Найчастіше у випадках операції при травмі мʼязів давньої поверхні стегна мова йде про відрив сухожилля від кістки. Така травма практично не має шансів зростися самостійно, саме тому передбачає механічне прикріплення сухожилля до сідничного горба кістки гвинтами. Реабілітація після такої травми складає до шести місяців.

Після самої операції є дуже багато обмежень, найважливіше з яких – не розтягувати мʼяз та сухожилля. Оперованій структурі слід дати зростися, а потім підвести весь масивний мʼяз до готовності до навантажень», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

  • Полісся перебуває на третьому місці в турнірній таблиці з 33 очками в активі.
  • У наступному турі команда Юрія Калитвинцева вдома прийматиме черкаський ЛНЗ. Поєдинок заплановано на 1 березня початок гри о 18:30.
  • Бені Макуана у поточному сезоні провів за Полісся 20 поєдинків у всіх офіційних турнірах: чотири голи, чотири результативні передач.
  • Transfermarkt оцінює 21-річного вінгера у 1,2 млн євро.