«Це вже традиція»: Луческу став «талісманом» відомого європейського клубу – він заряджає гравців на перемогу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
194
1 голос
«Це вже традиція»: Луческу став «талісманом» відомого європейського клубу – він заряджає гравців на перемогу
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо Мірча Луческу почав регулярно навідуватися на тренування іншого Динамо – з Бухареста. Фахівець виконує роль такого-собі мотиватора і після його спічів «червоні пси» не програють.

Мірча Луческу, який продовжує насолоджуватися заслуженою песією все ж не полишає і справ футбольних. Наприклад, він почав майже регулярно навідуватися на тренування бухарестського Динамо.

І такі візити дають результати – після спілкування з Луческу динамівці перемогли в двох останніх матчах румунської Ліги 1: переграли Оцелул (3:1) та святкували вікторію над Фарулом (2:0).

«Це вже традиція. Він є частиною історії цього клубу, і я дуже ціную його підтримку. Він дає нам хорошу енергію», – сказав головний тренер Динамо Желько Копич.

Не проти, а лише обома руками за присутність на тренуваннях Луческу і капітан Динамо Габріел Моура.

«Мірча Луческу – легенда, і для нас дуже важливо, що він тут, з нами. Я сподіваюся, що ми зможемо продовжити наші перемоги.

Він сказав нам йти цим шляхом (перемагати)», – наводить слова Моури портал Digisport. 

  • Після 26-ти турів Динамо (Бухарест) посідає передостаннє, 15-те місце, в турнірній таблиці румунської Ліги 1.
  • У наступному турі динамівці на виїзді зіграють проти колишнього клубу Євгена Коноплянки ЧФР з Клужа. Поєдинок заплановано на 23 лютого. Початок гри о 20:00 за київським часом.

Нагадаємо, що останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо, яке він самовільно залишив у листопаді минулого року.

  • У столиці України Луческу став чемпіоном УПЛ, завоював Суперкубок та національний Кубок.
  • Окрім київського Динамо, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, російський Зеніт та Шахтар з Донецька.