«Лунін – однозначно основний воротар Реала. У Реброва болітиме голова: кого ставити №1»: феєрія українця в ЛЧ вразила Вірта

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
982
8 голосів
«Лунін – однозначно основний воротар Реала. У Реброва болітиме голова: кого ставити №1»: феєрія українця в ЛЧ вразила Вірта
Вірт і Лунін. Колаж: sport-express.ua
Колишній воротар Шахтаря та екстренер Вереса Юрій Вірт ексклюзивно для сайту sport-express.ua поділився враженнями від феєричного виступу Андрія Луніна у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Лейпциг – Реал.

Учора Реал у першому матчі плей-оф ЛЧ мінімально здолав на виїзді Лейпциг (1:0). Справжнім героєм поєдинку став Андрій Лунін, який здійснив дев’ять сейвів! Якби не впевнена гра українського воротаря, то невідомо, з яким би рахунком закінчився матч.

Перфоманс Луніна оцінили всі, починаючи від Анчелотті і партнерами по Реалу, і закінчуючи іспанською пресою, аналітиками та вболівальниками. 9,2 та 9,8 – такі фантастичні оцінки Андрій отримав від аналітичних порталів.

Сайт sport-express.ua звернувся до колишнього воротаря Шахтаря та збірної України Юрія Вірта, щоб дізнатись його думку про перспективи Луніна в Реалі.

– Юрію Миколайовичу, бачили вчорашню феєрію Луніна?

– Звичайно, бачив. Це був його найкращий матч в Реалі. Роботи в Андрія було дуже багато і зі всіма ігровими епізодами він справився блискуче. Можна сказати, що перемога Реала над Лейпцигом – це заслуга Луніна.

– Кепі уже можна пакувати валізи в Челсі?

– На сьогоднішній день Лунін – однозначно основний воротар Реала. Якщо Андрій продовжить так грати, то він зможе нав’язати серйозну конкуренцію Куртуа. 

▶️ Відео надзвичайних сейвів Луніна у грі проти Лейпцига дивіться за ПОСИЛАННЯМ

– Тобто, ви вважаєте, що Луніну потрібно залишатись в Реалі навіть після повернення Куртуа?

– Звісно. Куртуа – один з кращих воротарів світу, але в таких великих командах, як Реал, завжди висока конкуренція. Луніну потрібно залишатись в Реалі і боротись за місце в основі. Думаю, він і сам цього хоче. 

– Лунін виблискує в Реалі, Трубін – основний голкіпер Бенфіки. Що тепер Реброву робити у збірній, як основного воротаря визначити?

– Дай Бог, щоб наші воротарі й надалі продовжували регулярно грати за свої клуби і до відбіркових матчів збірної на Євро. Тоді у Сергія Станіславовича [Реброва] буде боліти голова: кого поставити номером 1. Але це приємна головна біль. Найголовніше, що в нашій команді дійсно висока конкуренція на воротарській позиції, і це радує. 

У нас є два топ-воротарі, які грають в топ-командах – це Лунін і Трубін. Думаю, тільки перед грою з Боснією та Герцеговиною Ребров визначиться, хто буде основним воротарем в нашій збірній.