Генеральний спонсор Металіста 1925 офіційно припинив фінансування клубу: заява голови наглядової Ради

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
776
0 голосів
Генеральний спонсор Металіста 1925 офіційно припинив фінансування клубу: заява голови наглядової Ради
Металіст 1925. Фото: ФК Металіст 1925
Голова наглядової Ради Металіста 1925 Костянтин Валеулін виступив з офіційним зверненням, у якому повідомив про припинення фінансування клубу генеральним інвестором – компанією «АES Group».

Голова наглядової Ради Металіста 1925 Костянтин Валеулін повідомив про припинення фінансування компанією «АES Group», яка співпрацювала із клубом з 2016 року.

«Сьогодні «АES Group» вимушена оголосити про припинення фінансування Металіста 1925, щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій. Ми були відвертими та чесними перед Клубом, його вболівальниками, ми відверті й сьогодні, повідомляючи, що отримали смертельне поранення від агресора».

Менеджер заявив, що компанія готова передати свої акції не байдужим до клубу людям.

«АES Group» володіє контрольним пакетом акцій, однак, є інші засновники, які можуть забезпечити його фінансування. Ми готові до будь-яких пропозицій, від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав клубу», – наводить слова Валеуліна пресслужба Металіста 1925.

Водночас гендиректор Металіста 1925 Ярослав Вдовенко спростував інформацію преси про те, що клуб близький до припинення існування через знищення російськими військами бізнес-активів власників.

«Мова про припинення існування поки не йде. Є невеликі проблеми, які ми зараз вирішуємо.  Власники клубу зараз працюють над питанням, щоб якось переформуватись та перемкнути фінансові потоки, щоб були фінанси не тільки для того, щоб виживати, а щоб ще й підтримувати команду».

Функціонер також відповів, чи продовжать харків’яни свої виступи в УПЛ?

«Таке питання зараз не стоїть і не ставилося на жодному рівні. Навіщо тоді ми виходили в Прем’єр-лігу? Команда продовжить грати, Металіст 1925 зараз тренується у звичному режимі. Питання, яке зараз вирішується, не стосується футболістів, цим займаються інвестори».

Вдовенко розповів і про долю тренерського штабу Едмара та Олега Голодюка, а також гравців, виходячи з ситуації, яка склалася.

«Тренерський штаб та всі гравці залишаються у команді. Поки що нічого не міняється».

Наостанок генеральний директор клубу повідомив, як Металіст 1925 планує долати кризу.

«Або трохи урізати бюджет, або залучити інвесторів, щоб нам допомогли. Коли ми грали в Першій лізі, то ми самі не могли впоратись із завданням виходу в УПЛ, тому підключали бізнесові й дружні зв’язки, аби команда витримала навантаження», – цитує Вдовенка сайт «Український футбол».

Металіст 1925 після чотирьох зіграних матчів має у своєму активі шість набраних очок та посідає дев’яту сходинку в турнірній таблиці УПЛ.