«Має виняткову здатність»: в Британії назвали головну перевагу Усика над Ф’юрі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3491
0 голосів
«Має виняткову здатність»: в Британії назвали головну перевагу Усика над Ф’юрі
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Google
Колишній чемпіон світу Джордж Грувз поділився думками про бій між володарем титулів WBA, WBO, IBO і IBF у надважкому дивізіоні Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та чемпіоном WBC Тайсоном Ф'юрі (33-0-1, 24 KO).

Джордж Грувз у бою Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі вважає українця фаворитом і ставить під сумнів останніх суперників свого співвітчизника.

«Усик переможе. Я не думаю, що серія боїв Ф'юрі стане хорошою підготовкою для поєдинку в січні, скажімо, тому що перед останньою паузою він бився з Чісорою, це був майже спаринг. 

Він придумав цей бій з бійцем UFC. Хто знає, з яким ви настроєм підходите до поєдинку, коли потрібно битися з кимось, хто, як ви знаєте, поступається вам».

Ексчемпіон зауважив, що Усик за технікою та боксерським IQ перевершує усіх у надважкому дивізіоні.

«Так що, він добре тренувався? Він різкий? У нього були правильні спаринги? Усик має виняткову здатність вносити зміни і адаптуватися.

Його боксерські здатності перевершують, на мій погляд, всіх інших в суперважкій вазі».

Експерт боксу також пояснив, чим наш чемпіон компенсує свої не надто великі габарити для цього дивізіону.

«Те, чого йому не вистачає через природних габаритів, він компенсує точністю ударів, роботою ніг, темпом і силою. Це найважчий бій Усика, і це може бути близький бій, але я думаю, що Усик переможе», — цитує Гроувза Тalksport.

  • Усик і Ф’юрі підписали контракт на бій за титул абсолютного чемпіона у надважкій ваговій категорії. Поєдинок планують провести 23 грудня або у січні 2024 року у Саудівській Аравії.
  • В бою Усика та Ф'юрі визначиться перший абсолютний чемпіон у надважкій вазі з 1999 року. Останнім абсолютним супертяжем був Леннокс Льюїс.
  • Ф’юрі до цього проведе бій проти Френсіса Нганну 28 жовтня в Ер-Ріяді – столиці Саудівської Аравії.