«Я зрозумів, що таке Бог»: Ломаченко – про батька, церкву, Лопеса та Онуфрія

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
515
0 голосів
«Я зрозумів, що таке Бог»: Ломаченко – про батька, церкву, Лопеса та Онуфрія
Василь Ломаченко. Фото: Google
Український боксер та колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко відверто розповів про своє ставлення до релігії та Митрополита Онуфрія.

Василь Ломаченко зізнався, що у дитинстві батько змушував його ходити до церкви, а боксер не міг ослухатися, бо Анатолій Ломаченко був для нього прикладом в усьому.

«Основний приклад для мене – це батько. Щонеділі він намагався вести мене в храм на службу. Я ходив із ним, але раніше це відбувалося тільки тому, що для мене батько був і є авторитетом. 

Так, я розумів, що десь є Вищі сили, що є Бог, але все це було, як і в більшості людей, на рівні «Бог всередині мене». 

Боксер розповів, що в останній час у нього з’явився внутрішній конфлікт з самим собою та своїми поглядами, адже християнин немає завдавати шкоди іншому, як це робить бієць у ринзі.

«Це почуття з'явилося в мене відносно недавно – після того як я зрозумів, що таке Бог і що таке православна людина. Після цього в мене з'явилися ці сумніви. 

Коли я виходжу боксувати, у мене вже немає тієї кровожерливості, яка була раніше. Раніше ти про це не замислювався, ти розумів – є супротивник, і для того, щоб перемогти, його потрібно знищити». 

Згадав Василь і поразку від Теофімо Лопеса, бо після неї став частіше звертатися до Бога.

«Усвідомлено, духовно я почав розвиватися роки два-три тому, після поразки в поєдинку з Лопесом. Тоді в мене стався той момент, який змінив моє ставлення до життя і моє ставлення до віри.

Недарма кажуть, що життя змінюється у людини після 33 років. Я ніколи не розумів цього. І коли мені виповнилося 33 роки, тоді я це відчув».

Крім того ексчемпіон у захваті від Митрополита Онуфрія.

«Дуже світла людина. У людей, які дуже давно духовно розвиваються, відчувається сила та міць, якою Всевишній їх наділяє. Складно підібрати якісь слова, складно це описувати. 

Але відчувається сила людини. Ти чудово розумієш, що все це він отримує завдяки своїм молитвам, завдяки старанням, завдяки любові до Господа», — сказав Ломаченко в інтерв’ю Spzh.news

  • Нагадаємо, що свій останній бій Ломаченко провів 20 травня 2023 року проти американця Девіна Хейні. Цей чемпіонський бій українець програв по очках рішенням суддів;
  • Після поразки Ломаченко оголосив про бажання взяти паузу у поєдинках до кінця року.