«Ось такий вам тізер»: Гвоздик заінтригував своїм майбутнім боєм і висловився про Ломаченка та Берінчика

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
1367
4 голоси
«Ось такий вам тізер»: Гвоздик заінтригував своїм майбутнім боєм і висловився про Ломаченка та Берінчика
Гвоздик (по центру), Берінчик (зліва), Ломаченко (справа). Колаж: СЕ
Колишній український чемпіон світу у напівважкій вазі Олександр Гвоздик дав ексклюзивне інтерв’ю сайту Sport-express.ua, у якому поділився планами на майбутній поєдинок.

У своєму останньому на сьогодні бою за титул тимчасового чемпіона WBC у напівважкій вазі Олександр Гвоздик поступився Давіду Бенавідесу одноголосним рішенням суддів – 112-116, 111-117, 109-119. Поєдинок відбувся 16 червня цього року. 

Які подальші плани у нашого 37-річного боксера? З цим питанням сайт Sport-express.ua зателефонував Гвоздику. Також ми поговорили про шанси Василя Ломаченка у бою проти Шакура Стівенсона та перспективи Дениса Берінчика.

«Працюємо над тим, щоб у грудні був знову чемпіонський бій. Я почуваюся дуже добре – відчуваю себе, як витримане вино»

– Олександре, коли чекати ваш наступний бій?

– Я готуюсь боксувати 14 вересня в андеркарті бою Канело. Я не очікую, що це буде топовий суперник, скоріше – такий собі легкий поєдинок-повернення, щоб повернутися у свою стихію. 

Також ми працюємо над великим боєм, але поки не буду розкривати імен. Можливо, в грудні станеться щось цікаве. Поки нічого говорити не буду, бо перемовини ще на початковій стадії. Зараз я фокусуюся на 14 вересня.

– Суперник вже відомий?

– Ні. Я думаю, він буде відомий десь за тиждень до бою. 

– Дайте хоч якийсь натяк про бій у грудні.

– Працюємо над тим, щоб це був знову чемпіонський бій. Ось такий вам тізер.

Олександр Гвоздик та Девід Бенавідес. Фото: PBC

– Як взагалі себе зараз відчуваєте?

– Я почуваюся дуже добре – відчуваю себе, як витримане вино. 

– Що винесли для себе після бою з Бенавідесом?

– Shit happens (лайно трапляється, – прим. А.П.). Будемо працювати далі. Мені здається [у бою з Бенавідесом] можна було зробити краще, але... До бою всі прогнозували, що мене вб’ють і я не протримаюсь більше трьох раундів. А коли ми відбоксували всю дистанцію і Бенавідес мав багато проблем, то почали казати, що Гвоздик вже не такий, постарів. 

Так а що трапилось? До бою ви ж казали, що він мене знищить і нокаутує за два раунди, а тут я, не хочу казати, що надирав йому зад, але доставляв багато проблем. Але все одно не так. Що поробиш, всім не вгодиш.

«Лома може здивувати на закаті своєї кар’єри усіх топових боксерів, включаючи Стівенсона і Джервонту «Танка» Девіса»

– Під час бою Кроуфорд–Мадрімов Ломаченко ледве не побився із Шакуром Стівенсоном. Що це було, дійсно емоції, чи боксери вже підігрівають інтерес до їх майбутнього бою, влаштовуючи таке шоу?

– Мені здається, що це справді були емоції. У Василя ментальність переможця і йому важко дивитися, коли хтось інший, а не він, підіймається на п’єдестал. У бою того вечора було багато питань до Кроуфорда, багато хто вважає, що переміг Мадрімов, хоча особисто в мене питань не було ніяких. 

Мадрімов 100% видав крутий перфоманс. Можливо і була нічия, але рефері підняв руку Кроуфорда. Цей момент Василю було важко пережити, тому що у його близькому бою з Хейні його руку не підняли. Як я казав про свої бої: «Shit happens».

▶️ ДИВИТИСЯ ВІДЕО СУТИЧКИ МІЖ ЛОМАЧЕНКОМ І СТІВЕНСОНОМ

– Тому Ломаченко не стримався і кинув виклик Стівенсону?

– Мені здається, що Шакур його просто дратує. Займатися продажом бою почав займатися саме Стівенсон, а Василь його просто підтримав, тому що в нього був внутрішній вайб. Плюс це додає інтересу до їхнього потенційного бою.

– Кого бачите фаворитом?

– Важко сказати, але сумніви стосовно Василя у цьому бою у мене 100% є. Проте Лома – це дуже крутий спортсмен і великий майстер, який може здивувати на закаті своєї кар’єри усіх топових боксерів, включаючи Стівенсона і Джервонту «Танка» Девіса. 

Василь Ломаченко і Денис Берінчик, фото: з відкритих джерел

– Берінчик здивував багатьох, перемігши Наваррете. Що скажете про подальші перспективи Дениса, він може ще пошуміти чи проти Наваррете це був максимум?

– Чому максимум? Коли боксери стають чемпіонами світу, то вони одразу додають 20% до своєї майстерності. Це пов’язано з ментальним сприйняттям ситуації – коли відчуваєш себе чемпіоном. Ми ще можемо побачити дуже круті бої у виконанні Дениса. Чув, що Берінчик не дуже дисциплінований поза рингом, але у ринзі – це 100% дисциплінований боксер. Сьогодні він може конкурувати з топовими легковаговиками: і зі Стівенсоном, і з Джервонтою. 

– А з Ломаченком?

– Навряд чи цей бій відбудеться. Берінчик і Ломаченко – це колишні партнери по команді і друзі. Але якщо це їх буде влаштовувати, то я б цей бій точно подивився. Ще один момент. Гроші-то не українці будуть платити за шоу, а в США буде мало зацікавлених глядачів подивитися цей поєдинок, щоб на цьому змогли заробити промоутери і функціонери. 

– Хоч таких розмов поки немає, але давайте уявимо, що в ринг виходять Берінчик і Джервонта. Хто, по-вашому, переможе?

– Я про таке зараз навіть не думаю. Звичайно, Джервонта у букмекерів безумовно буде фаворитом цього бою. Але шанси Берінчика у бою з Наваррете також оцінювалися чотири до одного не на користь Дениса, і що трапилося у підсумку? Берінчик може здивувати – це точно! Він може конкурувати на рівних з топовими боксерами.