Одноголосне рішення суддів: Гвоздик і Бенавідес розіграли тимчасовий пояс чемпіона світу WBC

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2551
4 голоси
Одноголосне рішення суддів: Гвоздик і Бенавідес розіграли тимчасовий пояс чемпіона світу WBC
Олександр Гвоздик та Девід Бенавідес. Фото: PBC
У ніч з 15 на 16 червня 37-річний український боксер Олександр Гвоздик за очками одноголосним рішенням суддів поступився 27-річному американцю Девіду Бенавідесу у матчі за вакантний тимчасовий титул чемпіона WBC у напівважкій вазі.

На головній події вечора боксу у Лас-Вегасі (США) Олександр Гвоздик (20-2, 16 КО) за очками одноголосним рішенням суддів програв Девіду Бенавідесу (29-0, 24 КО) поєдинок за вакантний тимчасовий титул чемпіона WBC у напівважкій вазі.

Бенавідес дуже агресивно розпочав бій, однак Гвоздик також мав добрий вигляд. Він постійно рухався, використовував джеби та намагався зловити суперника зустрічними ударами.

Завдяки пресингу та блискавичним атакам Бенавідес повністю позбавив Гвоздика контролю дистанції. Українець вимушено діяв переважно джебами, практично не використовуючи праву руку. Через це збільшилася кількість пропущених ударів.

Протягом бою бійці викинули приблизно однакову кількість ударів, але американець влучав вдвічі частіше. Особливо Гвоздик нахапався ударів у четвертому раунді.

Українець видав дуже солідні восьму та дев’яту трихвилинки. Бій вирівнявся, і пішли перші акцентовані влучення від Гвоздика. Проте у десятому раунді Бенавідес двічі поспіль сконтрував контратаки суперника, а також потряс його лівим контрхуком в 11-й трихвилинці.

Рахунок суддів: 116-112, 117-111 і 119-109.

  • Зазначимо, що це лише друга поразка Гвоздика у кар’єрі;
  • Вперше він поступився у жовтні 2019 року. Тоді його технічним нокаутом у десятому раунді здолав росіянин Артур Бетербієв (20-0, 20 КО) у бою за титули WBC та IBF.