Чухаджян – обов’язковий претендент на чемпіонство: Сенченко розповів про можливий бій українця з Еннісом

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
386
6 голосів
Чухаджян – обов’язковий претендент на чемпіонство: Сенченко розповів про можливий бій українця з Еннісом
Карен Чухаджян і В’ячеслав Сенченко, фото: Instagram
Тренер обов’язкового претендента на титул чемпіона світу IBF Карена Чухаджяна В’ячеслав Сенченко ексклюзивно для сайту Sport-express.ua розповів, коли чекати наступного поєдинку його підопічного.

У ніч на 18 травня у німецькому Гамбурзі український боксер напівсередньої ваги Карен Чухаджян переміг британця Гаррі Скарфа та став обов’язковим претендентом на пояс чемпіона світу за версією IBF.

Наступним суперником нашого співвітчизника має стати непереможний Джарон Енніс (31-0, 28 КО), який у січні 2023 року завдав Чухаджяну першої поразки у професійній  кар’єрі.

Тренер Карена – чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBA в 2009-2012 роках В’ячеслав Сенченко – в ексклюзивному коментарі для сайту Sport-express.ua розповів про подальші плани бійця та висловився щодо його шансів взяти реванш у битві з американцем.

«Можливо, ‎Карену дадуть час відбоксувати за титул «тимчасового‎» чемпіона»

– В’ячеславе Володимировичу, вітаю з заслуженою перемогою Карена у важливому поєдинку. Коли українцям чекати на чемпіонський бій?

– Дякую, Євгенію. Дуже важко сказати, коли буде поєдинок. Зараз Джарон Енніс у липні зустрінеться з канадцем Коді Кроулі. Це буде у нього обов’язковий захист.

Для нас найкращий варіант був би – у кінці року провести з ним бій. Але будемо дивитися, адже це не дуже просто.

Карен Чухаджян та Гаррі Скарфф, фото: Х

– Чому?

– Багато боксерів чекають свого шансу на титульний поєдинок, будучи обов’язковими претендентами, рік і два, кому як пощастить. Тому тут будемо дивитися.

– Вже думали, що робити, якщо історія з обов’язковим боєм Енніса затягнеться?

– Можливо, що придумають для Карена якийсь тимчасовий бій, щоб відразу не виводити на Енніса. Американець працює з Matchroom Едді Хірна і, можливо, вони щось запропонують, щоб зараз не виводити Джарона на бій з Кареном. Їм теж потрібні грошові поєдинки, щоб були імена. 

– Які це можуть бути можливості?

– Може, організують Еннісу бій з Конором Бенном за чемпіона, а Карену дадуть час відбоксувати за титул «тимчасового‎» чемпіона. Так у нас було з Еннісом: коли Теренс Кроуфорд – чемпіон, а зустрічалися Чухаджян з Джароном за титул «тимчасового‎». Зараз є ймовірність, що й цього  разу призначать подібний тимчасовий бій.

Поки в нас немає якихось точних дат або домовленостей. Ми провели бій, Енніса чекає влітку поєдинок, далі вже потім наші команди будуть спілкуватися та домовлятися.   

– Карен вже боксував з Еннісом і спогади у вас залишилися не найприємніші.

– Не найприємніші? З огляду на підсумковий результат – так, поєдинок був важким. Сказати, що це невдалий бій… Але ми провели 12 раундів проти топ-боксера, який до цього жодного разу не проходив усю дистанцію поєдинку, у нього були всі нокаути. Звісно, ми зробили висновки.

«‎Берінчик з лютого виїхав з України і готувався до бою, а у нас було п’ять тижнів»

– Повномасштабна війна в Україні суттєво вплинула на підготовку Карена до того бою?

– У нас майже зовсім не було підготовки. Ми взяли цей бій за п’ять тижнів до початку поєдинку. В Україні продовжується повномасштабна війна, додалися блекаути… Тоді в Києві положення було набагато гіршим, ніж зараз. 

Ось Берінчик з лютого виїхав з України і готувався до бою. Це професійна підготовка боксера до такого важливого поєдинку. Тому, якщо вийде у нас підготуватися та виїхати в Америку, Європу, і спаринги організувати, то, повірте, що ми зможемо дати більш конкурентний бій. 

– Кого, крім Енніса, ви б хотіли бачити у суперниках?

– Без різниці кого. Зараз IBF – це, мабуть, найсильніша версія. Є тут Енніс. У WBC – Кроуфорд, але, якщо він піде у вагу 69.900 кг, то там є ще Барірос. З ним можна боксувати, його можна перемагати, він не боєць топ-рівня. У тій же версії WBА є Еймантас Станьоніс. Класний і міцний боксер, але і з ним можна боксувати та вигравати.

Теренс Кроуфорд, фото: Getty Images

Але так вийшло, що ми рухаємося по версії IBF, де Кроуфорд перейшов на категорію вище, а його місце зайняв Енніс. 

– Які завдання будете ставити на найближчий відрізок і чи залежать вони від суперника?

– Нам із Кареном важливо, як і кожному боксеру, отримати бій за звання чемпіона світу. Буде Енніс – так, буде важко, але готуватимемося, щось змінимо, передивимося. Зараз у нас є час, а тоді ми не встигли навіть ретельно вивчити Джарона. Випав шанс – і ми відразу взяли бій, навіть не роздумуючи, хоча часу не було достатньо. Не кожен боксер візьме такий бій за такий короткий термін, тим більше, з бійцем топ-рівня, яскравим нокаутером.

Зараз ми вже починаємо думати з Кареном про Енніса, як до нього підготуватися та виграти.

***

Читайте велике інтерв’ю із Сенченком про його чемпіонську кар’єру тут.