Прогноз на бій Усик – Ф'юрі: «Тайсон зараз готовий більше, ніж до розсічення, але в Саші є суттєва перевага»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
6243
16 голосів
Прогноз на бій Усик – Ф'юрі: «Тайсон зараз готовий більше, ніж до розсічення, але в Саші є суттєва перевага»
Ф'юрі - Усик і експерти. Колаж: Sport-express.ua
Сайт Sport-express.ua за допомоги Леоніда Лоївського та Дмитра Сосновського проаналізував шанси Олександра Усика на перемогу у бою з Тайсоном Ф'юрі.

Олександр Усик 18 травня зійдеться у поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі з Тайсоном Ф'юрі.

Редактор сайту Sport-express.ua Євгеній Чепур поспілкувався про шанси нашого чемпіона у сутичці з британцем з відомими українськими фахівцями з боксу, які свого часу перетиналися з Олександром Усиком під час його аматорської кар’єри:

  • Колишній головний тренер нашої збірної з боксу, «Українських отаманів» Леонід Лоївський.
  • Нинішній головний тренер національної команди України з боксу Дмитро Сосновський.

«У світовому боксі немає рівних Усику та Ломаченку за важливим критерієм»

– Які шанси в Олександра Усика перемогти Тайсона Ф'юрі?

ЛОЇВСЬКИЙ: Я вважаю, що всі 100%. За рівнем IQ на сьогоднішній день у світовому боксі немає рівних Усику та Ломаченку. 

СОСНОВСЬКИЙ: Мені складно такі моменти коментувати. Я вже пояснював, що мені легше аналізувати, як фахівцю та тренеру, після поєдинку. Тому що мене немає у тренувальному таборі боксера, як вони готові, мені невідомо.

Коли виходять на ринг класні та висококваліфіковані боксери, а Усик і Ф'юрі – це найкращі суперважковаговики у світі, і вони боксують за титул абсолюту, то в обох шанси. У кожного буде своя тактика на бій, адже вони зовсім різні за стилем бійці, різні за антропометрією боксери. 

Складно сказати, як сам поєдинок складеться для кожного з них. В Олександра є свої плюси і переваги, які всім добре відомі. У британця також є плюси, які всі знають. Хто краще використає свою перевагу, той і стане чемпіоном. 

Ф'юрі - Усик. Фото: Google

– Які сильні сторони в нашого чемпіона?

ЛОЇВСЬКИЙ: Дуже рухливий, комбінований. Постійно веде бій на гостроті, постійно поруч із суперником, чим змушує опонента втомитися. Саша вимотує суперника, безперервно працює, використовує хороші комбінації зі зміщенням вліво, вправо. Добре пробиває і не дає вдарити себе, на рух суперника відповідає, контратакує. Дуже хороша робота ніг. Усик – боксер-універсал.

СОСНОВСЬКИЙ: Якщо Саша буде, як завжди, добре готовий функціонально та в гарних кондиціях, то зрозуміло, що в Усика є перевага швидкості в руках і ногах. Також Саша швидко мислить, бо добре розуміється у тактиці боксу. Його переваги – кількість ударів, яку він викидає, темп, хороша реакція, прийняття рішень у поєдинку. Порівняно з Ф’юрі, думаю, перевага буде на стороні Саші.

– Які слабкі сторони в Усика?

ЛОЇВСЬКИЙ: Невідомо, як він підготувався. Я думаю, що все буде добре. У нього є характер, він витривалий. Якщо він буде в хорошій формі, то йому на сьогоднішній момент рівних немає.

СОСНОВСЬКИЙ: Він більш технічний боксер, а Ф'юрі у боях, які я бачив, діяв брудно. Не хочеться, щоб британцю вдалося нав’язати такий бокс Усику, щоб Саня не повівся на це. 

«Не думаю, що корпус і живіт – слабке місце  Усика»

– Багато експертів кажуть, що слабке місце в Усика – це корпус і живіт. Що думаєте?

ЛОЇВСЬКИЙ: Тоді в бою з Дюбуа удар був дійсно нижче пояса, і я думаю, що Саша ці проблеми прибрав. То була випадковість. У боксі все буває, що відбувається.

СОСНОВСЬКИЙ: Не думаю. Вони чомусь так сильно загострюють увагу на цьому. Серед любителів у Сашка було багато боїв, де він пропускав жорсткі удари і по животу, і іноді в голову, хоча він загалом дуже мало пропускав. 

Не думаю, що це слабке чи вразливе місце у Саші. Розумієте, у важкій вазі кожен удар небезпечний. Але навіть не завжди від ваги все залежить. Он японець Наоя Іноуе так б’є у малій вазі і стільки має нокаутів, а тут вони всі за 100 кг важать. 

Не кожна людина витримає удар в живіт, а тим більше, коли його наносять нижче поясу. Скільки він у мене був в команді, скільки відбоксували з сильними суперниками, то у нього не було проблем з пропущеними ударами по корпусу, тому не бачу тут ніяких проблем.

Ф'юрі - Усик. Фото: Google

– Чи може Олександр завершити кар’єру після цього поєдинку?

ЛОЇВСЬКИЙ: Думаю, що йому ще потрібно пару поєдинків провести. Він ще не всю історію боксу дописав. Зрозуміло, що все залежить від нього, що є вік, але найголовніше - це здоров'я. Думаю, що Усик піде до кінця. 

З ким йому далі боксувати? На сьогоднішній день я не бачу молодих боксерів, які могли б скласти йому конкуренцію. Тут уже є моменти, щоб заробити на все життя. Знову пишуть, що Туркі Аль аш-Шейх хоче організувати бій Усика з Джошуа. 

Дай Бог, щоб Саша заробив на все життя, що залишилося. Тим більше, він зараз дуже багато допомагає Україні, ЗСУ, відбудовує будинки, багато благодійністю займається, про яку мало хто знає, адже він це не афішує. 

СОСНОВСЬКИЙ: Буде питання, якщо Усик, наприклад, програє. Є ж поразки різні – за очками, у близькому поєдинку, нокаутом або може бути травма. Приймати рішення щодо кар’єри може тільки Олександр. Це його рішення. 

Саша давно в боксі, він важко працює, у кожного є ресурс, як-то кажуть. Думаю, якщо він буде себе добре відчувати у фізичному плані й буде бажання боксувати, то не завершить. Але все може бути. 

Усик уже всього досягнув і, якщо Боженька допоможе, то стане абсолютом. Може бути й так, що закінчиться поєдинок, дай Бог, щоб він виграв, і далі він буде приймати рішення. Це ж не залежить він вас, мене чи ще когось.

Ф'юрі - Усик. Фото: Google

«Ф'юрі зараз готовий більше, ніж до розсічення»

– Який ваш прогноз на цей бій?

ЛОЇВСЬКИЙ: По Ф'юрі я бачу, що він зараз готовий більше, ніж до розсічення. У нього багато жиру пішло і він зібрався. Думаю, що навіть коли витримає Тайсон до пізніх раундів, то в останніх раундах він має здатися. Десятий-одинадцятий раунд – і Усик виграє. Ф'юрі просто не витримає темп. 

Але, знову ж таки, сьогодні Ф’юрі уже інший. Якщо Тайсон буде таким, як тоді, коли він у Кличка виграв, то буде важко. Тоді британець бігав: двічі «дряпне» і не дає себе вдарити. 

А якщо Ф’юрі виглядатиме, як в останніх боях, то він може вдарити, але й Усик теж не подарунок і не стоятиме мішенню. Саша ж постійно відчуває, зміщується, працює на ногах, за рахунок цього й виграє. Той темп, який задає Усик, ніхто не може витримати.

СОСНОВСЬКИЙ: Я хочу, щоб переміг Усик. А так… Я ж не Ванга, не провидець. Бокс – то є бокс.