Чому Ломаченко мовчить про війну в Україні та яка позиція у боксера: Шатернікова розкрила правду

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
4472
5 голосів
Чому Ломаченко мовчить про війну в Україні та яка позиція у боксера: Шатернікова розкрила правду
Василь Ломаченко. Фото: Google
Віцепрезидентка Національної ліги професійного боксу України та єдина зі співвітчизниць чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова розповіла, чому Василь Ломаченко мовчить на тему війни та озвучила його позицію щодо цього питання.

Василь Ломаченко зовсім скоро вийде на ринг проти Джорджа Камбососа у поєдинку за вакантний титул IBF в легкій вазі.

Але українці не зможуть подивитися цей бій на MEGOGO, адже таке рішення прийняло керівництво медіасервісу. Проте наші співвітчизники все ж матимуть змогу переглянути сутичку ексчемпіона світу у трьох вагових категоріях з австралійцем на інших ресурсах.

Проте питання в іншому: багато хто з українців не захоче дивитися протистояння Ломаченка через відсутність з його боку реакції на кровопролитну війну в нашій країні. До речі, раніше ми спілкувалися на цю тему з вітчизняними боксерами та зірками спорту.

Редактор сайту Sport-express.ua Євгеній Чепур поспілкувався з Аліною Шатерніковою і відверто запитав у неї про позицію Василя щодо війни в Україні та причини відсутності реакції на цю трагедію з боку Ломаченка.

Аліна Шатернікова. Фото: Google

«Ломаченко говорить про війну точно так, як ви, як я, як усі українці»

– Аліно Анатоліївно, зараз Ломаченко отримує порцію хейту від українців через мовчання про війну у нашій країні. Спілкувались з ним на цю тему? Розкажіть, яка у нього позиція?

– Ми спілкувалися і зараз спілкуємося на цю тему. Ось в перший день, коли я приїхала (Шатернікова знаходиться з командою Ломаченка в Австралії, – прим. Є.Ч.), ми сиділи в номері готелю і розмовляли. Він говорить про війну точно так, як ви, як я. Тобто, ніяких інших поглядів на ситуацію в країні у нього немає. Він говорить так, як і всі українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Ломаченко зміг виїхати з України на підготовку до бою з Камбососом? Шатернікова відверто пояснила

– Чому ж він мовчить та не пояснить народу України навіть цього?

– Ви дуже часто бачили інтерв’ю Василя для медіа, окрім тих, які виходять перед поєдинками? Ломаченко – досить закрита людина. І я не оцінюю, погано це чи ні. Він такий, яким є. Ми всі – люди, і всі ми індивідуальні. Василь не любить публічності, зважаючи на те, що він атлет світового рівня. Але за відчуттями себе в цьому світі він досить закритий. 

Я знаю чітко його позицію, а говорити йому, щоб він виходив і щось казав… Ну, слухайте, він дорослий хлопець і знає, що він робить. Я розумію його, тому що я також до певного періоду у своєму житті була досить закритою людиною. Я ненавиділа відповідати на якісь там питання, виходити у медіа та щось розповідати. У нього – такий спосіб життя, він живе саме так. 

Гнобити його за те, що він не любить цієї публічності? Особисто я так ніколи не роблю. 

«Усик допомагає ЗСУ та народу? Ломаченко не афішує, але допомагає досить потужно»

– Можливо, хтось із людей зрозуміє його позицію, якщо він нею поділиться. 

– Люди не хочуть цього чути. Вони хочуть чути так, як їх привчає якась шаблонна історія. Люди часто не бачать різнобарв’я цього світу й інших людей. Ми не можемо всі бути однаковими. Нас у радянщині намагалися зробити всіх однаковими, але зараз ми вільні. Кожен чинить у своєму житті так, як він почуває, як це йому підходить. 

– Олександр Усик активно допомагає ЗСУ та своєму народові, який постраждав від дій агресора. Ломаченко також це робить?

– Так, не афішує, але допомагає досить потужно.

– Ви з ним спілкуєтеся російською чи українською?

– По-різному. Якщо я йому, наприклад, розповідаю щось про шпиталь, то можу і так, і так.