В США поставили крапку у кар’єрі Ломаченка і пояснили чи буде він у Залі слави: відомо головний мінус українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
45725
23 голосів
В США поставили крапку у кар’єрі Ломаченка і пояснили чи буде він у Залі слави: відомо головний мінус українця
Василь Ломаченко, фото: Getty Images
Напередодні бою Василя Ломаченка (17-3, 11 КО) проти Джорджа Камбососа (21-2, 10 KO) за титул IBF у легкій вазі в США проаналізували нинішній етап кар’єри українця.

Популярне видання США Boxing Scene перед поєдинком Василя Ломаченка із Джорджем Камбососом проаналізувало його кар’єру.

Журналіст Оуен Льюїс вважає, що через свій вже немолодий вік (36 років), йому важко буде вигравати бої за очками. При цьому українець не має достатньої міцності, що нокаутує.

«Ломаченко ніколи не був нокаутером, навіть у найнижчих вагових категоріях, в яких він виступав. Дійсно, примітно, що він зміг завдати шкоди Хейні на пізній стадії, враховуючи природну різницю в розмірах між ними. У майбутньому у Ломаченка навряд чи буде багато дострокових боїв».

Експерт впевнений, що у Василя буде все більше проблем зі здоров'ям.

«Більше 12-раундових поєдинків означає більше можливостей для його опонентів влучити в нього, більше покарань і більше шансів отримати ще одну травму».

У статті зазначають, що Ломаченко претендує на потрапляння у Зал слави, однак він точно не реалізував увесь свій потенціал.

«Ломаченко – безсумнівний претендент на потрапляння в Зал слави. Але його послужний список не зовсім відповідає його таланту. Його рекорд 17-3, і в його резюме немає жодної перемоги, яка б сяяла набагато яскравіше за інші».

Льюїс приходить до глобального висновку щодо українця.

«Його професійна спадщина – це скоріше величезна майстерність і заклинання повної переваги, ніж солідна професійна робота, як у Сауля Альвареса».

Перемога над Камбососом, на думку автора, може стати останнім шансом для українця отримати топового суперника.

«Малоймовірно, що Лома прагне м'якого прощального туру. Він хотів бути абсолютним чемпіоном у легкій вазі, і йому в цьому відмовили. У нього все ще повинен бути голод. Якщо це правда, то бій з Камбососом – підготовка до того, що буде далі».

Журналіст зупинився на можливих варіантах подальших боїв Ломаченка.

«Можливо, бій за титул з Шакуром Стівенсоном. Можливо, матч-реванш з Хейні – хоча Хейні сказав, що більше ніколи не битиметься в легкій вазі. Але, ймовірно, Ломаченко готується до останнього великого виклику».

Експерт ставить перед собою питання, чи можна вже сьогодні вважати Ломаченка легендою, чи він ще не зробив достатньо для цього звання.

«Чи є Ломаченко старіючим легендарним воїном, чи він боєць, який нарешті стоїть на порозі своєї визначальної перемоги після кількох років і кількох вагових категорій у своїй кар'єрі? Можливо, і те, і інше».

Наостанок автор пише про те, що треба Ломаченку, аби перемогти найближчого опонента.

«У останньому поєдинку Ломаченко все ще виглядав як боєць P4P. Якщо він залишиться таким, у нього все ще є шанс здобути катарсичну перемогу над топсуперником. Якщо ж він залишив на рингу проти Хейні хоч трохи себе, то це може назавжди залишитися поза межами досяжності Ломи», – йдеться у статті.

  • Бій Ломаченка проти Камбососа відбудеться 12 травня;
  • У своєму останньому бою проти Хейні (31-0, 15 КО) у травні 2023 року українець не без скандалу програв за очками одноголосним рішенням суддів. На кону стояло звання абсолюта у легкій вазі.