«Погане рішення»: в США чітко пояснили, хто є справжнім переможцем бою Ломаченко – Хейні

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
52754
20 голосів
«Погане рішення»: в США чітко пояснили, хто є справжнім переможцем бою Ломаченко – Хейні
Бій Василь Ломаченко – Девін Хейні. Фото: Getty Images
У США розібрали пропозицію президента WBC Маурісіо Сулеймана збільшити кількість суддів на матчі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі, згадавши бій Василя Ломаченка проти Девіна Хейні.

У пресі проаналізували доцільність реалізації пропозиції президента WBC Маурісіо Сулеймана збільшити кількість суддів, які обслуговуватимуть поєдинок Олександра Усика (21-0, 14 КО) проти Тайсона Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) за звання абсолюта у хевівейті.

У цьому контексті журналістом Еріком Раскіним було згадано про результат бою за всі пояси у легкій вазі між Василем Ломаченком (17-3, 11 KO) та Девіном Хейні (31-0, 15 КО).

«На мою думку, це було погане рішення, яке ми спробували б виправити, якби додали суддів. Я не використовуватиму слово «грабіж», але я вважав, що Ломаченко продемонстрував явну – якщо не близьку – перевагу, і в мене не було жодної двозначності щодо того, на чию сторону має бути піднята рука».

Зазначено, що глядачі у своїй більшості були за українця.

«Одне онлайн-опитування, проведене одразу після цього, показало, що за Ломаченка проголосувало вчетверо більше глядачів, ніж за Хейні. Слід визнати, що онлайн-опитування – це далеко не контрольований експеримент. Але досить сказати, що рішення було непопулярним».

При цьому, вплинути на підсумок травневої дуелі 2023 року було б непросто у будь-якому випадку.

«Троє суддів одноголосно віддали перемогу Хейні – 116–112 та двічі 115–113. Це означає, що два додаткові судді не могли б змінити ситуацію. Ще чотири судді могли б це зробити, але тільки в тому випадку, якби всі четверо віддали перемогу Ломаченку, що в такому близькому бою малоймовірно».

Тобто, аби мати більш об’єктивний результат, кількість суддів треба збільшувати мінімум у тричі.

«Отже, насправді ми розглядаємо можливість збільшення числа суддів з трьох до дев'яти або, можливо, 11, перш ніж ми збільшимо розмір вибірки настільки, щоб отримати бажаний для мене результат», – написав Раскін для Boxing Scene.

  • Зазначимо, що матч Усика проти Ф’юрі заплановано на 18 травня;
  • Українець володіє титулами WBA, WBO та IBF. В активі британця пояс WBС.