«Спорт також повинен взяти на себе відповідальність»: Самуельсон розкритикував допуск росіян до Олімпіади-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
217
0 голосів
«Спорт також повинен взяти на себе відповідальність»: Самуельсон розкритикував допуск росіян до Олімпіади-2024
Себастьян Самуельсон. Фото: Google
Шведський біатлоніст Себастьян Самуельсон поділився думками про допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри 2024 року.

Себастьян Самуельсон прокоментував рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором:

«Я не здивований, а розчарований. Я не розумію, навіщо нам олімпійське перемир’я, якщо немає наслідків за його порушення. Усе дуже просто. Закінчіть війну в Україні й ласкаво просимо назад. Це не складно. Десь спорт також повинен взяти на себе відповідальність щодо санкцій», – сказав шведський біатлоніст в коментарі для SVT.

Себастьян Самуельсон – олімпійський чемпіон в естафеті (2018), срібний призер Олімпійських ігор 2018 року у гонці переслідування, чемпіон світу у мас-старті 2023 року, багаторазовий призер чемпіонатів світу, переможець етапів Кубка світу та чемпіон Європи 2019 року у змішаній естафеті.

  • Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний заявив, що в Україні обговорюватимуть участь збірної в Олімпіаді із політичним керівництвом держави.
  • Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в індивідуальних стартах, команди не будуть допущені.
  • МОК зазначає, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024 – восьми з російським паспортом та три з білоруським.