Меркушина ризикує пропустити другий етап Кубка світу з біатлону: тренер збірної України зробив заяву

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
900
0 голосів
Меркушина ризикує пропустити другий етап Кубка світу з біатлону: тренер збірної України зробив заяву
Анастасія Меркушина. Фото: Google
Жіноча збірна України планує провести дві заміни у складі на другий етап Кубка світу з біатлону в Хохфільцені. Про це повідомив головний тренер синьо-жовтої команди Микола Зоц.

За словами Миколи Зоца, з шести біатлоністок, які потрапили у заявку збірної України на етап в Естерсунд, двох буде викреслено із заявки на Кубок IBU.

Тренерський штаб робитиме вибір за підсумками виступу в спринті серед трьох спортсменок – Любові Кип'яченкової, Дар'ї Блашко та Анастасії Меркушиної.

Одна з трьох біатлоністок, а також Ірина Петренко, Христина Дмитренко та Анна Кривонос, залишаться у складі команди А. Також до них приєднається Юлія Джима, яка пропускала змагання в Швеції через хворобу.

До цієї п'ятірки, ймовірно, приєднається хтось з чотирьох біатлоністок, які брали участь у першій індивідуальній гонці Кубка IBU – Олена Городна, Юлія Городна, Олександра Меркушина та Ксенія Приходько.

Зоц в інтерв'ю «Суспільне Спорт» також уточнив, що потрапляння біатлоністки з Кубка IBU до складу збірної на Кубок світу ще не ухвалене.

  • Другий етап Кубка світу з біатлону в Гохфільцені відбудеться 8-10 грудня.
  • Другий етап Кубка IBU пройде 8-10 грудня в Ідре.
  • Жіноча збірна України посідає 11-те місце в заліку Кубка націй, набравши 753 очки.
  • Наступний жіночий старт у Швеції — 7.5-кілометровий спринт у п'ятницю, 1 грудня. До кінця етапу біатлоністки також змагатимуться в гонці переслідування 3 грудня.