В деяких українських школах можна буде займатися біатлоном: урок буде альтернативою звичайним заняттям фізкультурою

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
1324
0 голосів
В деяких українських школах можна буде займатися біатлоном: урок буде альтернативою звичайним заняттям фізкультурою
Анастасія Меркушина, фото: Google
З поточного навчального року українські школи можуть пропонувати учням уроки біатлону замість фізкультури. Про це повідомили в Федерації біатлону України.

В листопаді 2022 року, презентуючи програму на посаду президента Федерації біатлону України, Іван Крулько висунув ідею запровадження уроку біатлону у загальноосвітніх школах.

З поточного навчального року школи можуть пропонувати учням уроки біатлону замість звичайних занять фізкультурою. Про це повідомили в ФБУ.

Зазначається, що завдяки таким урокам діти вчитимуться стрільбі та правильному поводженню зі зброєю, покращуватимуть свій фізичний стан, витримку, знатимуть алгоритм домедичної допомоги при переохолодженні, навчаться свідомому ставленню до власного здоров‘я та зможуть спробувати свої сили в олімпійському виді спорту.

З кожним роком кількість шкіл, де проводитимуть урок біатлону, планують збільшувати.

  • Міністр молоді та спорту України, президент НОК Вадим Гутцайт раніше пророкував велике майбутнє українському біатлону, але лише після завершення війни проти росії.
  • Збірна України тріумфально виступила на чемпіон світу з літнього біатлону, що приймав словацький Брезно-Осрблі. Наші спортсмени здобули 11 нагород.