«У неї є бажання відпочити від біатлону»: Блашко не потрапила до складу жіночої збірної України на сезон 24/25

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
103
0 голосів
«У неї є бажання відпочити від біатлону»: Блашко не потрапила до складу жіночої збірної України на сезон 24/25
Дар'я Блашко, фото: Google
Біатлоністка Дар'я Блашко не потрапила до складу жіночої збірної України на сезон 2024/25, повідомили у Федерації біатлону України.

Дар'я Блашко не увійшла до складу жіночої збірної України на новий сезон, повідомляє Суспільне.

Блашко достроково завершила минулий сезон після того, як мала п'ять стартів на рівні Кубка світу та Кубка IBU. Причиною цього стали проблеми зі здоров'ям.

За словами президента Федерації біатлону України Івана Крулька, відповідне рішення було ухвалене після зустрічі із самою спортсменкою.

«Нещодавно зустрічався з Дашею, ми з нею мали досить тривалу розмову. Вона остаточно, гадаю, ще для себе рішення ухвалить, але поки що у цей момент у неї є бажання відпочити від біатлону. Це її особисте бажання.

Створили їй можливості та умови для тренування, але очевидно, що спорт високих досягнень – він, з одного боку, тримає у доброму здоров'ї. Але травми накопичуються і не дозволяють виступати на високому рівні», – сказав Крулько.

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Микола Зоц додав, що фізичний стан Блашко не відповідає рівню команди. Він також зазначив, що відкритий у майбутньому до того, щоб її повернути до складу після повноцінного відновлення. 

  • Федерація біатлону України під час проведення підсумкової конференції сезону-2023/24 оголосила головних тренерів команд на наступний змагальний рік.
  • За підсумками сезону 2023/24 на Кубку світу чоловіча збірна України втратила одну квоту на наступний змагальний рік, фінішувавши на 11 місці у заліку Кубка націй.