Надія Бєлова очолить чоловічу збірну України з біатлону: ФБУ оголосила тренерів команд на наступний сезон

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
195
0 голосів
Надія Бєлова очолить чоловічу збірну України з біатлону: ФБУ оголосила тренерів команд на наступний сезон
Надія Бєлова, фото: Google
Федерація біатлону України під час проведення підсумкової конференції сезону-2023/24 оголосила головних тренерів команд на наступний змагальний рік.

Стали відомі імена головних тренерів збірних України на наступний змагальний рік.

Головною тренеркою чоловічої збірної стане Надія Бєлова. Разом із нею у команді працюватимуть Олексій Кравченко, Дмитро Івасенко, Олександр Артюх.

Бєлова замінила на посаді Юрая Санітру. Вона працюватиме з чоловічою командою вперше від 2016 року. До 2019 року Надія працювала тренеркою жіночої збірної Польщі.

Тренер жіночої збірної – Микола Зоц. Разом із ним в команді тренерів працюватимуть Сергій Зоц, Олег Меркушин, Олексій Петренко, Роман Лейбюк.

Чоловічу команду Б очолюватиме Роман Прима. Старший тренер юніорів – Олександр Кравченко. З ним у команді працюватимуть Оксана Хвостенко, Олександр Біланенко, Назарій Бурик. 

  • За підсумками сезону 2023/24 на Кубку світу чоловіча збірна України втратила одну квоту на наступний змагальний рік, фінішувавши на 11 місці у заліку Кубка націй.
  • Бєлова є чемпіонкою світу 1986-го року. Наставниця з 2016-го до 2019-й рік працювала тренеркою жіночої збірної Польщі та готувала жіночу команду до Олімпіади-2014.