«В мене сумніви, що вони будуть рватися в збірну»: Медведенко розкритикував Бродського за його претензії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
224
0 голосів
«В мене сумніви, що вони будуть рватися в збірну»: Медведенко розкритикував Бродського за його претензії
Михайло Бродський. Фото: ФБУ
Колишній український форвард Лос-Анджелес Лейкерс Станіслав Медведенко, який двічі ставав чемпіоном NBA, розкритикував президента ФБУ Михайла Бродського за невідповідне ставлення до гравців збірної України.

Станіслав Медведенко в інтерв’ю sport-express.ua не підтримав президента ФБУ Михайла Бродського, який публічно розкритикував Святослава Михайлюка, Олексія Леня та інших легіонерів за відмову приїхати до лав збірної України на матчі прекваліфікаційного турніру до Олімпійських Ігор.

«Я всю цю риторику Бродського взагалі не розумію. Навіщо було стільки лайна виливати на хлопців? Якби ця людина хоч трішки розбиралася в баскетболі, то він би розумів, що в цьому турнірі в України не було жодних шансів. Та й це ж була лише прекваліфікація».

На думку колишнього спортсмена, синьо-жовті не мали реальних шансів пробитися на Ігри-2024.

«Припустимо, Україна б виграла цю прекваліфікацію якимось дивом. І що далі? У вирішальній кваліфікації всі збірні будуть грата найсильнішими складами. Греція з Яннісом Адетокунбо, Сербія з Ніколою Йокічем і так далі. І в такій компанії в України вже на 100 відсотків не було б ніяких шансів».

Медведенко зазначив, що Бродський своєю заявою лише погіршив стосунки із гравцями.

«Якби Бродський умів аналізувати, прораховувати, дивитися бодай на крок вперед, то він би не казав того, що сказав, а зберіг би краще з гравцями нормальні особисті відносини. А тапер в мене дуже великі сумніви, що вони в майбутньому будуть симпатизувати цьому керівництву ФБУ і рватися у збірну».

Ексбаскетболіст пояснив, чому став на захист гравців у даній історії.

«У Леня були травми протягом сезону. Михайлюк сидів певний час без контракту. Приміром, Михайлюк приїздить до збірної та зазнає травми. Бродський би взяв на себе витрати на лікування Михайлюка? Платив би йому умовний мільйон доларів за контрактом, який той втратив через травму?».

Медведенко заявив, що проти таких методів спілкування з гравцями в збірній.

«Замість комунікації з тим же Михайлюком, Ленем, нашими зірками, які б могли допомагати не лише нашій баскетбольній збірній, а й країні загалом, повний деструктив. Затіяли таке щось… Навіть і не знаю, як назвати. Якесь, даруйте на слові, лайнометання».

  • Нагадаємо, що Україна у півфіналі олімпійської прекваліфікації поступилася Хорватії (70:85);
  • В лютому 2024 року синьо-жовті стартують у відборі на Євробаскет-2025.