Володимир Коваль: «На 100% вірю, що БК Дніпро в Кубок України з баскетболу покладе золоті медалі чемпіонату»

Аватар Олександр Петров Олександр Петров
511
5 голосів
Володимир Коваль: «На 100% вірю, що БК Дніпро в Кубок України з баскетболу покладе золоті медалі чемпіонату»
Володимир Коваль. Фото: Олександр Петров
Головний тренер БК Дніпро Володимир Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua розповів про кубковий тріумф своєї команди, який має примножитися і в чемпіонаті.

БК Дніпро у фіналі Кубку України з баскетболу сезону 2023/24 переміг Прометей (65:64). Загалом це п’ятий кубковий трофей, який здобули дніпряни (включаючи Кубок Суперліги). Тепер за кількістю завойовних Кубків вони зрівнялися з маріупольським Азовмашем і київським Будівельником, у яких також по п’ять подібних трофеїв (включаючи Кубок УББ і Кубок Суперліги). 

Відразу після нагородження команди головний тренер БК Дніпро Володимир Коваль дав ексклюзивне інтерв’ю сайту Sport-express.ua, у якому розповів про те:

  • які у Дніпра емоції від фіналу та враження від перемоги
  • чому не пішла гра у капітана команди Тимофеєнка
  • як у завершальні дві хвилини матчу ледь на втратили трофей
  • чи планують святкувати цю перемогу – і як
  • наскільки вірить, що Дніпро виборе і чемпіонство  

Гравці Дніпра з трофеєм. Фото: ФБУ

«Фінал перевершив усі очікування»

– Володимире, минуло кілька хвилин після того, як вашій команді вручили Кубок України. Хлопці підкинули вас кілька разів угору. Які зараз відчуття від фіналу? 

– Звичайно приємно, що ми перемогли – емоції від фіналу позитивні. Було дуже складно: суперник не здавався, бився, чіплявся за результат до останніх секунд гри. У кінцівці Прометей пішов у ва-банк – закинув нам три дуже складних трьохочкові кидки. Звичайно, ми розуміли, що таке може бути, але хлопці показали характер і перемогли, за що їм велика подяка. Ми радіємо.  

– Ви очікували саме такий фінал? 

– Так. Це – фінал, і тут ніхто просто так не здасться. Саме до такої гри ми готувалися, але цей фінал навіть перевершив усі наші очікування.   

– Сьогодні не пішла гра у лідера вашої команди Тимофеєнка, і перші свої бали він набрав лише на початку третій чверті.

– Прометей нав’язав нам такий захист, який важко було подолати. Вони дуже агресивно діяли проти нас, десь на грані фолу. Тут мало у кого щось могло вийти. Після учорашніх півфіналів у нас було менше часу на відновлення, аніж у суперника, і це теж внесло свій вплив.    

«Після розмови у перерві хлопці вийшли й відразу зробили ривок»

– Ви пішли на велику перерву за рівним рахунком – 30:30.  Про що йшла розмова? На чому робили акцент?

– Я сказав хлопцям, щоб вони не переймалися, а робили усе те, про що ми домовлялися. Акцент робив на те, що ми досвідченіші за суперника і це потрібно довести на майданчику. Молодь у Прометея звичайно талановита – все відмінно, але досвід є досвід. 

Так і сталося. Після відпочинку хлопці вийшли і відразу зробили ривок. Із цим доробком (у 10 очок, – прим. О.П.) ми йшли усю другу половину матчу, але у суперника вийшли ті три трьохочкових кидки, і ми мало не припливли (сміється, – прим. О.П.)

Читайте також: «В Україні для мене є лише Дніпро»: Тимофеєнко – про Леня, сина Коломойського та шанси виграти Суперлігу 

«По дорозі додому святкуватимемо – дозволене шампанське»

– Все ж таки, що відбувалося у заключні дві хвилини гри?

– Ми трохи підсіли фізично, а Прометей за рахунок молодості своїх виконавців, десь азарту, побіг уперед, намагаючись дотиснути нас. От тільки часу для цього їм просто не вистачило.   

Гравці Дніпра з трофеєм. Фото: Олександр Петров

– Капітан Тимофеєнко сказав, що впевнений на 97 відсотків, що БК Дніпро виграє і чемпіонат. А ваш відсоток який? 

– Мій – 100 відсотків. Вірю в свою команду, своїх хлопців. Сподіваюсь, вони зроблять усе, щоб у цей Кубок покласти золоті медалі чемпіонату.   

– Як проведете сьогоднішній вечір після фіналу?

– Вечір проведемо у дорозі. Їдемо відразу додому, у Дніпро. У дорозі святкуватимемо – питимемо шампанське.