«Тренерський штаб явно прорахувався»: дворазовий чемпіон НБА про невдалий старт України у відборі на Євробаскет

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
120
2 голоси
«Тренерський штаб явно прорахувався»: дворазовий чемпіон НБА про невдалий старт України у відборі на Євробаскет
Станіслав Медведенко. Фото: Google
Колишній лідер збірної України та дворазовий переможець НБА Станіслав Медведенко висловився про невдалий старт жовто-синіх у відборі до чемпіонату Європи.

Національна збірна України невдало провела поєдинки у кваліфікації до чемпіонату Європи, двічі програвши.

Станіслав Медведенко в інтерв’ю для сайту Sport-express.ua розповів, що не здивувався тому факту, що наша збірна двічі програла, але зізнався, що очікував хоча б однієї перемоги у стартових іграх.

«Чи очікував, що обидві гри синьо-жовті програють? І так, і ні. Скажу так: проти Словенії та проти Португалії можна спокійно було грати і перемагати. Тому на дві поразки в старті відбору на Євробаскет-2025, я не розраховував.

Проте і два фіаско не стали для мене несподіванкою, знаючи і розуміючи всі процеси всередині цієї збірної. Те, як веде себе керівництво, тренерський штаб, як організовано тренувальний процес… Знаєте, я себе м’яко готував до того, що буде саме дві поразки». 

Ексчемпіон НБА вважає, що тренерський штаб збірної України помилився у кадрових питаннях, що й призвело до негативного підсумку на старті відбору.

«Тренерський штаб явно прорахувався, як мінімум, з кількістю гравців, яких викликав до національної збірної. І взагалі, я геть не розумію, як можна розкидатися кваліфікованими гравцями», – сказав ексбаскетболіст.

  • Медведенко виступав в США за Лос-Анджелес Лейкерс (2000-2006) та Аталанту Гокс (2006-2007).
  • Станіслав двічі тріумфував в НБА – 2001 та 2002 роки.
  • Після двох поєдинків синьо-жовті займають останнє місце у своєму квартеті.
  • Для того, щоб наступного року виступити в фінальній частині континентальної першості, нашій збірній необхідно зайняти у відбірковій групі місце не нижче третього.
  • Кваліфікація чемпіонату Європи проходить під час трьох вікон: 19-27 лютого 2024 року, 18-26 листопада 2024 року та 17-25 лютого 2025 року.