Хокей

Українська зірка НХЛ розповів про свою боротьбу з раком: «Була певна прострація»

Євген Чепур
Переглядів 99
1 голос
Олексій Житник. Фото: Google
Легендарний український хокеїст та колишня зірка НХЛ Олексій Житник відверто розповів про свою боротьбу із одним з найстрашніших захворювань сучасності – раком.

Олексій Житник в інтерв’ю сайту Sport-express.ua зізнався, що у минулому році лікувався від рака.

«Рік тому, у серпні, знайшов цю онкологічну болячку. А потім пройшов дві-три процедури, плюс хімія. Десь у березні цього року було останнє операційне втручання. 

Зараз, за протоколом, минулого місяця я пройшов ще одну протокольну процедуру, бо треба було спостерігатися. Тьфу-тьфу-тьфу, ніби все не так погано».

Легендарний хокеїст згадав, що відчував шок, коли дізнався про хворобу.

«Зазвичай, такі речі, поки сам не отримав, то не відчуваєш. Ясно, що перше – це шок. Що робити, куди бігти? За день-два я розумів, що треба щось робити, бо само воно не вирішиться. Чому бути, того не оминути. 

Але добре, що знайшов лікарів. Його Величність спорт допоміг мені у цьому сенсі. Бо якби я не займався, можливо, воно б так швидко не проявилося. Я не запустив цю проблему, а намагався якось вирішувати». 

Учасник матчів усіх зірок НХЛ зумів заспокоїтися та розпочати лікування.

«Перший день-два була певна прострація. А згодом, поспілкувавшись із лікарями, та й гугл в поміч, якось взяв себе в руки. Є хлопці серед знайомих, у кого по інших місцях теж були такі справи. 

Але що пригнічуватися, треба щось робити. Якщо сумувати та сидіти, воно ж не допоможе. Зібрався з думками, дружина мене дуже підтримала, дякую їй величезне. Тому все ніби добре», – сказав Житник.

Досягнення Житника

  • Золота медаль, XVII зимові Олімпійські ігри (СНД)
  • Приз Кларенса С. Кемпбела (Лос-Анджелес Кінгз)
  • Бронзова медаль (Кубка світу)
  • Срібна медаль, XVIII зимові Олімпійські ігри
  • Тричі учасник матчу «Всіх зірок» НХЛ
  • Кубок Шпенглера чемпіон (Динамо Москва)
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн