Футбол

«Моя гра з Інгульцем все сказала за мене»: новачок Оболоні Блізніченко – про дебютну перемогу «пивоварів» із Шищенком

Олександр Карпенко
Переглядів 156
3 голоси
Віктор Блізніченко. Колаж: Sport-express.ua
Півзахисник Оболоні Віктор Блізніченко в інтерв’ю сайту Sport-express.ua пригадав події матчу восьмого туру УПЛ проти Інгульця (2:0), в якому молодий вінгер відзначився дебютним голом в складі столичного клубу.

Новачок Оболоні свій 22-й день народження запам’ятає надовго, оскільки матч проти Інгульця виявився багатим на події. Своїм голом Блізніченко приніс першу перемогу команді Сергія Шищенка в сезоні, відкрив ліг забитим голам у новому клубі та зробив це у ворота колишньої команди, де у нього не вийшло проявити себе з найкращого боку.

Сайт Sport-express.ua поспілкувався з вінгером Оболоні Віктором Блізніченком, який розповів про:

  • Першу перемогу Оболоні в УПЛ;
  • Особливий подарунок на день народження
  • Та в якому з клубів міг опинитися у міжсезоння.

«Оболонь з призначенням Шищенка багато працює над тактикою»

– Дебютна перемога Оболоні в сезоні допомогла скинути психологічний тягар?

– Так, звісно. Ця перемога була дуже важлива у психологічному плані. Команда потребувала цих емоцій і я дуже радий, що нам вдалося здобути цю перемогу.

– Як всередині команди сприйняли цей результат?

– Дуже позитивно. Усі хлопці наразі у піднесеному настрої, що вселяє оптимізм і впевненість напередодні наступних ігор.

– Оболонь довго не могла перервати невдалу серію. Це створювало напругу в колективі?

– Коли нема результату – завжди є напруга у колективі. Адже кожен нормальний футболіст прагне перемагати і коли це не вдається, настрій всередині команди завжди не з найкращих.

– Ти прийшов в Оболонь і застав зміну тренера. Як тобі та партнерам по команді дається знайомство з вимогами штабу Шищенка?

– За партнерів сказати не можу, це краще у них спитати. Особисто мені подобається працювати з новим головним тренером, він вимогливий та енергійний спеціаліст, який прагне перемагати в кожній грі. Це мотивує та заряджає. 

Відзначу також багато роботи, яка проводиться новим тренерським штабом у тактичному плані, цьому надається багато уваги протягом наших тренувальних занять. 

Сергій Шищенко. Фото: ФК Оболонь

– Для тих, хто не в темі, в який футбол хоче грати Оболонь після зміни тренера?

– В нас окрема тактика та план гри під кожного суперника, виходячи з його сильних та слабких сторін. Але якщо у загальному плані – то це більш атакувальний та комбінаційний футбол, який здатний приносити перемоги.

«Моя гра у матчі з Інгульцем все сказала за мене»

– Ти забив дебютний гол в новій команді у день свого народження. Чуєчки не було перед грою, що заб'єш? Можливо, тренер жартома обмовився?

– Чесно кажучи, було таке відчуття, бо я багато працюю на тренуваннях та прагну забивати у кожній грі. А забити у свій день народження та ще й принести цим голом перемогу для своєї команди – то дуже приємно. Тренер також постійно казав, що ось-ось маю забити, вселяв мені віру в це.

– Свій гол у ворота Інгульця ти святкував емоційно. Для тебе особисто було принциповим відзначитись проти колишніх одноклубників?

– Не можу сказати, що то було надпринципово для мене, але, звісно, якісь емоції у цьому плані були. Взагалі-то, я більш радий, що просто забив та приніс цим команді таку важливу перемогу.

👉ВІДЕО ГОЛУ БЛІЗНІЧЕНКА ІНГУЛЬЦЮ👈

– Образ, старих рахунків, не залишилось?

– Я вже давно перегорнув для себе цю сторінку, а стосовно старих рахунків – думаю, що моя гра у цьому матчі все сказала за мене.

– Протягом всього матчу було багато емоційних випадів, коли в будь-яку секунду все могло закипіти. Чи виправданою була агресія з боку обох команд?

– В таких матчах це нормальний сюжет. Для обох команд, з турнірної точки зору, було вкрай важливо перемогти. Звідси й такі емоції на полі.

«Влітку цікавилися ЛНЗ, Лівий берег і Верес»

– Розкажи більш детально про свій перехід в Оболонь. Як виник цей варіант?

– Мені запропонував мій агент Микита Швець. Ми порадились та вирішили прийняти цю пропозицію. 

– Які варіанти ще розглядав після закінчення контракту з Динамо?

– Була зацікавленість від ЛНЗ, Вересу та Лівого Берега. Але по тих чи інших причинах взаємної згоди з цими клубами досягти не вдалося.

– Оболонь відкриватиме 9 тур матчем проти Чорноморця. Що «пивовари» готові запропонувати наступному супернику?

– Карти розкривати не буду, гра все покаже. Але з впевненістю можу сказати, що бій Чорноморцю дамо і, звісно, сподіваюся на позитивний для нас результат.

Віктор Блізніченко. Фото: ФК Оболонь

– Перемога над Чорноморцем дозволить вам залишити зону вильоту. Одесити по перших матчах не дарують очки просто так. Цікаво почути твою характеристику опонента. 

– Чорноморець цього сезону оновив склад майже на 100%, але їм вдалося у стислий термін створити боєздатний колектив і поставити гру. Тому очікую важкого протистояння з великою кількістю боротьби. Хто покаже міцніший характер та більшу жагу до перемоги – той і виграє.

– Якось готували себе до того, що матч в Одесі може розтягнутись в часі через повітряну тривогу?

– На жаль, ми вже не першій сезон граємо у таких обставинах, тому гадаю, що всі гравці вже звиклися з цим.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн