Футбол

«Чекали Реброва, як манну небесну»: Суркіс відреагував на провали збірної і сказав все, що думає про тренера

Дмитро Вєнков
Переглядів 4819
6 голосів
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Президент Динамо Ігор Суркіс став на захист головного тренера національної збірної України Сергія Реброва після провального старту в Лізі націй.

Власник Динамо Ігор Суркіс підтримав головного тренера збірної України Сергія Реброва, який потрапив під шквал критики фанів після невдач у Лізі націй.

Бізнесмен нагадав вболівальникам, що буквально рік назад абсолютно більша частина з них виступала за призначення Реброва.

«Хочу підкреслити, що його ледь не два роки вся країна хотіла бачити на чолі збірної й чекали, як манну небесну, що він прийде і все буде одразу: національна команда почне перемагати й виграє чемпіонат Європи, бо в нас найталановитіша молодь і так далі».

Суркіс розповів, наскільки системно працював Ребров у Динамо.

«Він тоді одразу до мене прийшов і сказав, що хоче створити структуру, щоби в клубі працювала одна модель виховання футболістів, починаючи від найменших і закінчуючи U-19 та U-21, яка тоді ще існувала. Тобто всі розвивалися по одній певній схемі».

Він наголосив, що фундамент, який заклав Ребров, й досі служить киянам.

«Йому вдалося побудувати цю модель, він запросив в усі вікові категорії іноземних фахівців, на що я його дав згоду. Йому це повністю вдалося, я вам скажу. І не тому, що він виграв два чемпіонати України поспіль, як молодий тренер, а тому, що структура, яку він створив, й сьогодні працює в Динамо».

Також Суркіс підкреслив, що даний спеціаліст був успішним й в інших командах.

«Після цього Ребров вигравав золоті медалі й потрапляв до Ліги чемпіонів з Ференцварошем, який і мріяти не міг потрапити в ЛЧ. Тобто зараз усіх собак спустили на головного тренера. Він несе відповідальність, але не можна критикувати просто тому, що хочуть когось зняти чи щоби хтось пішов».

Президент Динамо погодився з твердженням президента УАФ Андрія Шевченка, який висловив довіру Реброву.

«У мене теж були непрості стосунки з Ребровим, але він професіонал. Як був футболістом професіоналом, так і тренер він професіонал, як і Шевченко. Але президент УАФ правильно сказав, що невдалі результати на старті Ліги націй не змінять нашу стратегію».

Суркіс закликав усю футбольну спільноту набратися терпіння.

«Є продумана стратегія, наберімось терпіння і довіримо цю відповідальність професіоналам, а потім запитаємо з них. Ребров потрапив на чемпіонат Європи і його всі готові були носити на руках. Програли румунам, але хіба тільки головний тренер програв румунам? Команда програла».

Наостанок він висловив переконання, що вже у жовтневих матчах Ліги націй вболівальники побачать зовсім іншу команду.

«Де б він не був, то досягав результату ви ж не можете з цим не погодитися? Так, для нього це нова робота – не бути постійно в тренувальному процесі. Я знаю Реброва, він зробить правильний вибір і в жовтні наша збірна буде грати зовсім інакше», – сказав Суркіс в інтерв'ю Ігорю Циганику.

  • Ребров очолював Динамо з 2014 по 2017 рр. Він привів Динамо до двох титулів чемпіона України, двічі вигравав з командою національний Кубок та одного разу Суперкубок України. Також під його керівництвом біло-сині вийшли до плей-оф Ліги чемпіонів;
  • Збірна України стартувала в Лізі В Ліги націй поразками від Албанії (1:2) та Чехії (2:3) та перебуває на дні своєї групи;
  • У жовтні на команду Реброва очікують поєдинки з Грузією (11.10) та Чехією (14.10).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн