Футбол

«Рішення стосовно Пушича повинне приймати тільки керівництво Шахтаря»: Шевчук розібрав матч проти Аталанти в ЛЧ

Андрій Піскун
Переглядів 366
6 голосів
Пушич, Бондаренко і Шевчук, колаж: Sport-express.ua
Колишній захисник Шахтаря В’ячеслав Шевчук ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділився думками про матч «гірників» проти Аталанти (0:3) у другому турі Ліги чемпіонів.

Шахтар без шансів програв Аталанті (0:3) у другому турі ЛЧ, не завдавши жодного удару у площину воріт суперника. Після двох турів ЛЧ у «гірників» всього одне очко, здобути у матчі з Болоньєю (0:0).

У чому причина такої невиразної гри донецької команди? Відповідь на це та інші питання сайт Sport-express.ua дізнався у легенди Шахтаря В’ячеслава ШЕВЧУКА.

«Шахтар програв  майже всі єдиноборства і підбирання, а це дуже важливо у футболі»

– В’ячеславе, почну з банального питання: як вам гра?

– Аталанта була сильніша за Шахтар у всіх аспектах: у плані організації гри, фізичної, тактичної, технічної підготовки. Бергамаски провели потужний матч у своєму стилі: агресивно та високо пресингуючи по всьому полю. Шахтар нічого не зміг із цим вдіяти, за всю гру, маючи всього лише один момент – коли пробивав Конопля на початку другого тайму. 

Донецька команда програла майже всі єдиноборства і підбирання, а це дуже важливо у футболі. Для мене сучасний футбол – це коли всі гравці атакують і всі захищаються. На відміну від Шахтаря, Аталанта показала сучасний футбол. Італійська команда вся йшла в атаку і оборонялася, діючи компактно. Шахтар нічого не зміг протидіяти супернику, гравці не змогли один в один проявити себе.

– Я давно не бачив такого слабкого і безідейного Шахтаря. 0 голів у Лізі чемпіонів і обмаль моментів! Як думаєте, у чому проблема, що Шахтар так невиразно грає у цьому сезоні?

– Мені складно сказати, чому Шахтар так слабко виглядає, бо я не всередині команди, і практично не спілкуюся з гравцями «гірників». Велика проблема йде ще зі старту чемпіонату, який Шахтар розпочав не дуже вдало, і здавалося був до кінця не готовим. У підсумку це перейшло на Лігу чемпіонів. 

Шахтар програв Аталанті, фото: Getty Images

Можливо, десь у підготовці були проблеми, можливо, позначається велика кількість переїздів. Може бути багато факторів, але відповідь на ваше питання знає тільки тренерський штаб і керівництво клубу. 

– Ван Леувена минулого сезону звільнили із Шахтаря всього через 12 матчів. Як думаєте, чи дадуть ще шанс Пушичу?

– У футболі все змінюється дуже швидко. Сьогодні ти можеш бути невдахою, а завтра – переможцем. Тому постійно треба бути в тонусі і не давати слабину. Рішення стосовно Пушича повинне приймати тільки керівництво Шахтаря.

«Молоді гравці, той же Судаков, повинні зробити свої помилки. Їм треба пройти через такі матчі, щоб далі розвиватися»

– Минулого сезону Судаков грав дуже яскраво, але зараз його не впізнати. 

– Вся команда Шахтаря не виділяється, тому Судакову складно себе проявляти. На цьому фоні Жора не показує свої найкращі якості. Він – молодий гравець і ми ще не знаємо його максимального рівня. Потрібно почекати.

– Чи сильно у матчі проти Аталанти не вистачало Сікана, який відновлюється після травми, чи за такої гри він би нічим не допоміг?

– Сікан – це гравець стартового складу Шахтаря. Для мене він сучасний нападник. Данило добре і атакує, і захищається, гарно відкривається, забиває достатньо м’ячів і є агресивним форвардом. Я думаю, у матчі проти Аталанти його дуже сильно не вистачало. З Сіканом Шахтар однозначно виглядав би потужніше.

– Як на мене, найгіршим гравцем матчу став лівий захисник Педро Енріке, який виступає на вашій рідній позиції. Ви згодні?

– Я б так не сказав. Я не люблю переходити на індивідуальності і не вважаю, що Енріке був найгіршим. Вся команда зіграла погано. Молоді гравці, той же Судаков, повинні зробити свої помилки. Якщо вони їх не зроблять, то не будуть зростати. Вони повинні пройти через такі матчі, щоб далі розвиватися. Я впевнений, що гравці проаналізують невдалі ігри й отримають хороший досвід.

В’ячеслав Шевчук, фото: ФК Шахтар Донецьк

– У другому таймі травму отримав Степаненко, якого одразу замінили. Як думаєте, Тарас у 35 років – це ще бойова одиниця Шахтаря чи вже потрібно давати шанс молодим на його позиції?

– Я знаю Тараса давно, ми виступали разом. Можу сказати одне – він великий професіонал і приклад для молодих гравців: як треба себе поводити на полі і поза ним. Він може десь і підказати, і показати. Звісно, може, Тарасу вже важко грати всі 90 хвилин, але на даний момент він важливий гравець для Шахтаря і буде завжди віддаватися на полі, скільки б часу йому не дали. 

«Я не вважаю, що Арсенал сильніший за Аталанту. Можливо, Шахтарю буде легше грати з Арсеналом, ніж з італійцями»

– Наступний матч у Лізі чемпіонів Шахтар зіграє проти Арсеналу. Після такої гри аж страшно уявити, що чекає на «гірників» у Лондоні. Які ваші очікування від гри?

– Я не вважаю, що Арсенал сильніший за Аталанту. Можливо, Шахтарю буде легше грати з Арсеналом, ніж з італійцями, тому що «гірники» грають у схожому стилі з лондонцями. А Аталанта – це така команда, яка не дає часу і простору для прийняття рішень. 

– Шахтар лихоманить і в чемпіонаті України. Віктор Леоненко мені казав, що Динамо вже можна вітати з чемпіонством. Погоджуєтесь з такою думкою?

– Кожне очко в скарбничку. Чемпіонат довгий і складається з багатьох ігор. Так, у Шахтаря не той початок, на який вони розраховували, команда тяжко входить в сезон, результати поки негативні. Але часу надолужити ще достатньо.

Буде складно і Динамо, і Шахтарю. Кривбас і Полісся також претендують на чемпіонство і у них менше матчів, бо вони вилетіли з єврокубків і зосередилися тільки на чемпіонаті, на відміну від киян і донеччан, у яких багато ігор.

Також у Шахтаря немає великої ротації, група гравців практично проводить всі матчі. А у Динамо, на мій погляд, є два рівноцінних склади. Тому тут перевага у киян. Але я впевнений, що Шахтар не буде здаватися і битиметься за чемпіонство до останнього туру.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн