Футбол

«Він просто хоче прославитися»: відомий український тренер негативно оцінив заяву віцепрезидента Ворскли

Ілля Деулін
Переглядів 391
0 голосів
Олег Федорчук. Фото: ФК Кристал Херсон
Наміри віцепрезидента Ворскли Олега Лисака створити чемпіонат U-23 не знайшли підтримки в Олега Федорчука, який вважає, що в деяких клубах дана команда буде старша за основний склад.

Колишній тренер сімферопольської Таврії (2004-2005, 2021-2022) та низки інших клубів Олег Федорчук у інтерв'ю сайту «Український футбол» розкритикував заяву віцепрезидента Ворскли Олега Лисака про наміри створити чемпіонат U-23.

За словами фахівця, зараз це не дуже потрібно, бо клуби і так економлять гроші на всьому:

«Він має бути трохи приземленим до наших реалій. Можна і U-29 створити, головне питання: для чого? Зараз в клубах дуже слабка фінансова складова. Навіть до U-21 ставилися формально, тому що тримати 25-30 футболістів, які не приносять користі, – дуже складно. Тому чемпіонат U-21 розформували».

Також Федорчук навів приклад досить молодого Руху, де вже в основному складі грають гравці по 18-20 років:

«Це буде нонсенс. Вийде, що команда U-23 буде старшою за основний склад. Абсурд! Може, Лисака ніхто не знає і такими висловлюваннями він просто хоче прославитися. Я можу йому ще ідей підкинути. Нехай створить чемпіонат із команд футбольних чиновників або трансгендерів».

Наостанок експерт порадив полтавцям краще вивчати локальний футбол:

«Якби Ворскла не такими ідеями займалася, а краще знала надра футболу Полтавщини, то з того ж таки Гірника-Спорт забрала б Андрієвського, Твердохліба чи Суханова. Минулого сезону їм Прядун забивав за Металіст, який у дублі Ворскли був. То вам треба U-23 чи хоча б зі своїми резервами розібратися?!».

  • Першість УПЛ U-21 було скасовано після сезону 2020-2021.
  • Перед початком сезону 2021-2022 повідомлялося, що клуби УПЛ зможуть заявити команди U-21 як дублюючі колективи до змагань ПФЛ.
  • Станом на зараз цією можливістю з представників Прем'єр-ліги скористався лише Рух, друга команда якого виступає у Другій лізі.
  • В послужному списку Федорчука – робота в низці команд змагань ПФЛ, серед яких, окрім Таврії: вінницька Нива, МФК Миколаїв, ФК Полтава та новокаховська Енергія.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн